munarikas pääsiäinen 2018

SIPULINKUORILLA JA RIISINJYVILLÄ VÄRJÄTTYJÄ MUNIA

Juhlaruokien tekeminen on ilo.  Suunnittelimme Jussin kanssa menun tarkkaan.  Siihen kuului blinejä, lohi-mätimoussea, hirvipullia, kermaperunoita ja pisteenä iin päälle chilimaustettu thaicurry.

 

PELLILLINEN RAHKAPIIRAKKAA

 

TUOREITA KANELIPULLIA

Leivoin myös pitkästä aikaa rahkapiirakkaa ja kierrepullia.  Jussi ei tainnut uskoa, että ne riittävät seitsemälle hengelle pyhien ajan.  Niinpä hän toi lisäksi kaupasta tarjousrahkapullapitkon.  Pidin sitä pahana ja laitoin saman tien pakkaseen.

 

BLINIHERKKUJA

Blinit tein perinteiseen tapaan, mutta tällä kerralla ilman sienisalaattilisäystä.  Se yksinkertaisesti siitä syystä, että mökkimetsästä poimitut karvalaukut olivat loppu.  Lohi-mätimousse korvasi puutteen.  Jussi leikkasi graavaamansa lohen ohuiksi siivuiksi, lisäsi siihen purkillisen tuoretta mätiä ja pari hienonnettua salottisipulia.  Hän sekoitti joukkoon reippaasti smetanaa ja maustoi moussen mustapippurilla ja puristetulla limen mehulla.  Lisäksi tarjolla oli maustekurkkuja ja juoksevaa hunajaa.

 

HIRVIPULLIA JA KERMAPERUNOITA

Jussin Esko-veli ja Arja toivat tullessaan hirven jauhelihaa.  Arja valmisti lihapullataikinan.  Hän lisäsi hirven joukkoon pannulla kuumennettuja pekoninpaloja, suuren sipulin ja muutaman valkosipulinkynnen, pari ruokalusikallista korppujauhoja sekä kermaa.  Niin ja tärkein lisä oli pussillinen ranskalaista sipulikeittoa.  Lihapullat kysyivät uunipellillä ja niiden kaverina iso vuoka kermaperunoita.

 

SUKLAAMUNIA, NAM

Pääsiäisen jälkiruokiin kuului mämmin lisäksi tietysti suklaamunat.  Nautimme kahvin kanssa sekä rahka- että Arjan leipomaa omenapiirakkaa sekä tuoreita kanelipullia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.