luvassa kylmä ja kirkas pääsiäinen

OMATEKOISIA PÄÄSIÄISPUPUJA

to 29.3.2018

Tänään kiirastorstaina riennämme Nummelan kirjastoon purkamaan ”Tropiikissa tuulee” näyttelyn.  Vaikka tämän kevään näyttelyt eivät ole olleet mitään myyntimenestyksiä, on niistä ollut iloakin.  Tapaamme ystävämme Liin ja Kaizun taas kerran lounaan merkeissä.  Lii on päässyt onnellisesti eläkkeelle kirjastosta.  Nyt hänellä on hyvää aikaa lukea suosikkeja.  Meidän kelpaa ajella, sillä Jussi kävi eilen vaihdattamassa autoomme uuden kirkkaan tuulilasin.

Kävimme lounaalla nepalilaisessa Bihanissa Nummelan keskustassa.  Sen vauhdittamana purku sujui puolessa tunnissa.  Kiitokset Liille ja Kaizulle avusta.  Minä vein maalaukset työhuoneelleni.  Osa pääsi takaisin taiko.fi -sivustolle.  Latasin sinne pari uuttakin maalausta.

 

Illalla juhlistimme Galleria Koneessa Mari Isotalon näyttelyn avajaisia.  Tunnelma galleriassa oli turkoosi.  Teema ja näyttelyn nimi oli ”Sukellus”.  Pidin kovasti.

 

pe 30.3.2018

Pitkäperjantai on aamussa.  Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja paljastaa ikävän likaiset ikkunat.  Meillä on ohjelmassa pikasiivous (ei kuitenkaan ikkunanpesua) ennen pääsiäisvieraiden tuloa.  Odottelemme Jussin Esko-veljeä ja Arjaa tänään.  Anna ja pikkupojat tulevat huomenna.  Meillä on haaste, miten saamme kolme perhettä majoitettua.  Eihän siinä mitään, onhan meillä kolme huonetta ja varapatjoja.  Löysin viimevuotiset pääsiäiskoristeet.  Pienet suklaamunat ovat toki tuoreita.

 

PÄÄSIÄISTUNNELMAA

Kävimme eilen kaupassa.  Pääsiäisen ruokalistalla on blinejä (tänään), hirvipullia ja kermaperunoita (huomenna) ja thaicurrya sekä mangosalaattia (sunnuntaina).  Esko tuo hirvenlihaa tullessaan.  Alkuperäinen suunnitelma oli valmistaa ankanrintaa.  Ehkä seuraavana pääsiäisenä.  Niin ja minä olen luvannut leipoa pellillisen rahkapiirakkaa.  Mämmiä ja suklaamuniakin on hankittu.  Samoin juhlajuomia.  Eiköhän näillä eväillä saada yksi pääsiäinen vietettyä.

 

la 31.3.2018

Pohjanmaan vieraat saapuivat ajoissa.  Paistoin meille pinon blinejä ja Jussi teki herkullista mäti-lohimoussea seuraksi.  Vatsat pulleina kävelimme iltakuudelta Hämeenlinnan kirkkoon.

 

Kirkko oli täpötäynnä.  Pääsiäismusikaali oli vaikuttava.  Olen aina kuunnellut mielelläni pääsiäiseen liittyvää musiikkia.  Simon, Maria Magdalena ja Juudas olivat vakuuttavia laulajia.  Suurin suosikkini oli kuitenkin roomalainen sadanpäämies, jota esitti Hoiviasta tuttu Vuokko.

Tänään meillä oli ohjelmassa shoppailua ja ruuanlaittoa sekä tietenkin galleriakierros.  Kävimme Fidassa (Arjalle lasilautanen, minulle pari pokkaria matkalukemiseksi).  Arja olisi halunnut Wetterhoffille, mutta se oli kiinni.  Nanso oli onneksi auki.  Ostimme molemmat tarjouspaitoja.  Minä kaksi, Arja kolme.  Galleriakierroksella kävimme Paperihuoneella ja Galleria Koneessa.  Minä vein taidelainaamoon kolme uutta maalausta.

 

PÄÄSIÄISVIERAAT HÄMEENLINNASSA

Anna, Samu ja Miska tulivat sopivasti pääsiäislounaalle.  Arja pyöritteli hirvenlihapullia ja minä laitoin kermaperunat.  Molemmat paistuivat sopuisasti uunissa.  Ihana valkosipulintuoksu levisi keittiöön.  Ruoka maistui niin isoille kuin pienillekin pääsiäisenviettäjille.  Pojat suostuivat maistamaan myös mämmiä.  Tosin suklaamunat olivat mieluisampia.

 

su 1.4.2018

Tänään oli Eskon ensimmäinen virallinen eläkepäivä.  Nyt kaikki kolme Etulan veljestä ovat vapaalla.

 

MISKA JA SAMU AUTTOIVAT SIPULINKUORILLA VÄRJÄTTYJEN MUNIEN KEITOSSA

Päivä oli kirkas ja aurinkoinen.  Reippailimme linnanpuistossa, jonka jalkakäytävät olivat vaarallisen liukkaat.  Anna ja pojat viihtyivät pitkään leikkipuistossa.  Minä ehdin keitellä thaicurryn valmiiksi, ennen kuin he tulivat punaposkisina ulkoa.

Arja ja Esko lähtivät kotimatkalle hyvän sään aikana.  Huomiseksi on luvassa kunnon lumipyry.  Jussi ja minä olemme aloittaneet pikku hiljaa kesävaatteiden pakkauksen.  Lähtö Paunun expressbussilla lentokentälle on huomenna päivällä.  Lähtöselvitys Finnairin Airbus 350A koneeseen on tehty.  Anna lupasi jäädä siivoamaan paikat.  Samalla hän tyhjentää jääkaapin.  Olen tyytyväinen, ettei minun tarvitse tehdä viime hetken ex-tempore ruokia ja pikkupaketteja pakastimeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.