paluu helteestä suomen sadesäähän

MATKAMUISTO, JOKA PUHUTTELI MINUA

ke 25.4.2018

Kolme helleviikkoa Koh Changilla on nyt ohi.  Palasimme eilen kotimaahan.  Lähdimme matkaan pääsiäismaanantaina hurjassa lumipyryssä.  Nyt kaikki lumet olivat sulaneet.  Pakkasin liukuesteet odottamaan seuraavaa talvea.  Tämä päivä on ollut sateentihkuinen.  Kevättä on ilmassa.

Laukut on tyhjennetty ja matkavaatteet pyöritetty pesukoneessa.  Olemme olleet aika toistaitoisia.  Aikaero tuntuu.  Jussi nousi aamuneljältä, minä kuudelta.  Sisäinen kello kertoi, että päivä oli silloin neljä tuntia pitemmällä.  Ei se mitään, meillä ei ole onneksi kiireitä.  Paitsi minulla, sillä kuvataiteen aineopintoihin kuuluva maalauskurssi alkaa tänään.  Olen hakenut askartelukaupasta kiilapuita ja Jussi on parhaillaan rautakaupassa etsimässä mdf-levyjä temperamaalausta varten.  Teemme itse pohjat.  Luulin, että se aika on jo taidekoulun myötä ohi.  Väärin luulin.  Onneksi oli vielä jäljellä puoli pakkaa hyvää pellavakangasta pingoitettavaksi kiilapuille. 

 

PELLAVAKANKAAT ON KÄSITELTY JÄNISLIIMALLA

Ilta Jaakonkadun taideluokassa oli innostava ja raskas.  Jopa fyysisesti, sillä paukuttelimme vasaroilla kiilapuut kasaan.  Ammuimme niittipistooleilla kankaan paikalleen.  Hioimme hiekkapaperilla mdf-levyt.  Esiliimasimme kaiken ja jatkamme hommia viikon kuluttua.  Olin aika poikki, kun pääsin illalla kotiin.  Uni tuli heti kun maltoin mennä kymppiuutisten jälkeen nukkumaan.  Taisin päästä rytmiin, sillä heräsin aamulla vasta kahdeksalta.  Silloin Thaimaassa oli jo puolipäivä.

 

to 26.4.2018

Jussi lähti mökille laittamaan vedet päälle.  Tavoitteena on viettää vappu mökillä.  Meillä on iso urakka, ennen kuin paikat ovat kesäkunnossa.  Suunnittelin, että perusteellisen siivouksen jälkeen istumme keinulla tai vaihtoehtoisesti saunan lauteilla ja nautimme vappukuohuvat.

 

TUOREITA AKVARELLIKORTTEJA

Minä askartelin aamupäivällä kortteja ja vietin iltapäivän työhuoneella.  Meillä on heti vapun jälkeen edellisten näyttelyjen purku ja seuraavien ripustus.  Galleria Paperihuoneelle on tulossa jäsenten ryhmänäyttely.  Grafiikanpajan puolella on minun vuoroni ripustaa ihka oma näyttely.  Sinne on tulossa tuoreita akvrelleja.  Anna soitteli ja kerroin, että ajattelin juuri sinua.  Tarvitsen nimittäin pätevää paspojen leikkaajaa!  Tytär lupasi rientää heti vapun jälkeen apujoukoiksi niin kuin monta kertaa aiemminkin.  Minä lupasin hyvät bensarahat.

 

pe 27.4.2018

Meillä on tänään Jännittävä Päivä.  Tapaamme ensimmäistä kertaa Lauran ja Miikan pikkuisen tyttövauvan.  Hän on nyt tasan kolmen viikon ikäinen.  Muut isovanhemmat ovat käyneet jo katsastamassa uuden tulokkaan.  Minä lohduttauduin ajatuksella, että tapaamme vielä monta kertaa.  Miika on kuukauden isyyslomalla.  Se helpottaa kovasti tottumista uuteen arkeen.  Kuvia seuraa, kunhan Espooseen asti ehdimme:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.