wappuhumua 2018

VAPPUVIERAS

ma 30.4.2018

Olen katsellut Annan Miska-pojalle Miska-karhua.  Olin Moskovassa olympialaisten aikaan työmatkalla 1980.  Silloin siellä oli miskoja vaikka kuinka paljon.  En arvannut, että minulla on joskus saman niminen tyttärenpoika.  Hämeenlinnan kirpputoreilla on ollut keraamisia karhuja myynnissä järkyttävän kalliiseen hintaan.  Nyt löytyi Fidasta karvainen kaveri.  Kävin adoptoimassa sen vappuaattona.

Emme panostaneet tänä keväänä vappuun.  Vajaan viikon takainen paluu Koh Changilta painaa vielä.  Aikaero tuntuu niin, että illalla nukuttaa ja anivarhain aamulla olemme pirteitä.  Emme siis kutsuneet vieraita.  Mökki on talvikunnossa, joten sinne ei voi mennä kuin siivoamaan.  Ehdimme mainiosti vapun jälkeenkin, vaikka kuvittelinkin haravoivani vappuaattona.  Vanajanselkäkin on vielä jäässä.  Jussi puhui jo verkkojen laskusta.  Ei onnistu.

Ystävämme Terttu ja Immo soittelivat eilen.  Kutsuivat Järvenpäähän vapunviettoon.  Minä ilmoitin, että olemme oikein huonoa seuraa, kun emme jaksa valvoa.  Kutsuin heidät tänne.  Voimme ottaa päiväunet ennen illanviettoa.  Eiköhän se wappu tästä tule.  Soitin myös Liille ja Kaizulle ja kerroin, että kolmiossamme on tilaa heillekin.  He lupasivat harkita.

Otin pakastimesta tom yam keittoainekset sulamaan.  Hain Lidl’stä tuoreita mangoja ja jasmiiniriisiä.  Tarjoamme thaiaterian.  No tein toki myönnytyksen vapulle.  Ostin myös silliä ja kananmunia.  Jussi on hakenut kuohujuomia.  Vappupäivän brunssi on siis luvassa.  Eiköhän tämä tästä iloksi muutu!

 

ILOISTA VAPPUA!

Terttu ja Immo tulivat iltapäivällä.   Keittiössä tuoksui sitruunaruoho.  Kilistimme vappumaljat parvekkeella.  Ilmassa oli aavistus keväästä.

 

PIENELLÄ PARVEKKEELLAMME OLI TUNNELMAA

Vappuaaton kohokohta oli maistuva vaan ei liian tulinen thaikeitto ja tuore mangosalaatti.

 

VAPPUILLALLINEN

Niin ja olihan meillä tarjolla harvinaista herkkuakin.  Jussi löysi kaupasta kampasimpukoita.  Paistoin ne pikaisesti valkosipuliöljyssä.  Maku oli aika ylellinen.

 

TULIAISKAKKU

Terttu oli taikonut raikkaan kakun jälkiruuaksi.  Ilta vierähti juhlajuomien, rupattelun ja saunan merkeissä.  Toivottavasti huomenna vappupäivänä on kelvollinen ulkoilukeli.

 

ti 1.5.2018

Heräsimme sateen lotinaan.  Taivas oli harmaa ja sisällä pimeää.  Katoin värikkään vappubrunssin.  Se kirkasti ainakin ilmeet.

 

WAPPUBRUNSSI KUOHUVAN FRESITAN KERA

Uskaltauduimme ulos sateeseen ennen puolta päivää.  Kävimme Galleria Paperihuoneella ja Galleria Koneessa.  Istahdimme Verkatehtaan lasipihan shamppanjabaariin.

 

VERKATEHTAAN SHAMPPANJABAARISSA

 

TAPASIMME BAARISSA METSÄNVÄKEÄ

Palasimme virkistyneinä.  Minä lupasin tarjota paistettua riisiä, sillä eilisestä illallisesta jäi sopivasti tarveaineita.  Terttu pilkkoi runsaasti sipulia ja purjoa.  Minä kuullotin ne riisin kera pannulla.  Lisäsin pari kananmunaa ja tom yam keiton lopun.

 

PAISTETTUA RIISIÄ TOM YAM NAM

Helppo ja maukas ateria syntyi todella helpolla.  Terttu haki kaupasta jälkiruuaksi tippaleipiä ja minttusuklaajäätelöä.

 

JÄLKIRUOKA

Hän totesi, että vapussa oli kaikki kohdallaan – paitsi ilmapallot.  Lupasin hankkia ensi vuonna niitäkin.

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.