mökille

KEVÄT

ti 8.5.2018

Meidän piti aloittaa mökkikausi 2018 vappuna.  Kelit olivat viileät ja sateiset.  Siirsimme ajoitusta viikolla.  Jussi kävi laittamassa vedet päälle.   Ei onnistunut.

 

JOUDUIMME HANKKIMAAN UUDEN VESIPUMPUN

Pumppu reistaili.  Mökillä on joka vuosi uusia yllätyksiä.  Saunamökki on rakennettu 1950 -luvulla ja päärakennus 1960-luvulla.  Silloin vanhemmillani oli pulaa rahasta ja materiaaleista.  Isä käytti purkulautoja ja eristeenä oli sahanpurua.  Ei ihme, että paikat kaipaavat jatkuvaa ylläpitoa.  Olohuoneen sisäkatto on laskeutunut uhkaavasti.  Olemme laittaneet tukevia lankkuja pönkiksi ettei taivas putoa niskaan.  Asumismukavuutemme parani viime kesänä ratkaisevasti, kun rinteeseen valmistui pikkumökki lasten perheille.

 

SINIVUOKOT KUKKIVAT MÖKKIRINTEESSÄ

Pääsimme tällä viikolla tositoimiin.  Aurinko paistoi heleästi ja sinivuokot kukkivat.  Vanajanselkä lainehti vapaana.  Aloitimme mökin siivouksen pikku hiljaa, sillä emme edes kuvitelleet jäävämme yöksi.

 

HARAVOINTIURAKKA ON ALOITETTU

Minä sain nopeasti näkyvää jälkeä, kun haravoin pihapiirin.  Vein matot ulos tuulettumaan.  Suurin homma oli, kun katoksen alle suojaan tuodut työkalut löysivät omat paikkansa.  Mökillä on jos jonkilaista kojetta – kaikki tarpeellisia, jos Jussilta kysytään.  Mökkipuuhastelu jatkuu huomenna.  Tämä on oikeasti mukavaa kun alkujärkytyksestä selviää.

 

to 10.5.2018

Ensimmäiset kesävieraat saapuivat helatorstaina.  Anna ja pojat tulivat suoraan mökille.  Pojat kirmasivat välittömästi lehtikasoihin.  Päivä oli uskomattoman tyyni ja lämmin.  Aurinko paistoi ja pojat juoksivat paljain varpain pihalla.

 

RETKELLÄ

Päivän kohokohta oli pillimehuretki alatielle.  Samulla ja Miskalla oli kulkupelit mukana.  Anna veti junaa ja pojat kurvailivat pyörillään.

 

 

PILLIMEHUTAUKO

Näimme päivän aikana villin luonnon.  Minä huomasin peltotien varressa kukkivan näsiän (kuvista tuli epätarkkoja).  Vanajalla joutsenet toitottivat ja näimme ne illalla lennossa järven päällä.  Kotimatkalla auringon laskun aikaan näimme auton ikkunasta mäyrän ja läheisellä pellolla kymmenkunta peuraa.

 

ULKORUOKAILUKAUSI ALKOI

”Tuletko soutamaan, niin laskemme verkot?” Jussi kysyi, kun oli ensin selvittänyt verkkoja toista tuntia.  Soudin mielelläni, sillä järvi oli peilityyni ja ilta kuvankaunis.  Söimme päivällä lounaaksi kalapuikkoja.  Syömmeköhän huomenna tuoretta Vanajan kuhaa?

 

JUSSI LASKI VERKOT VETEEN

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.