aurinkoinen helluntai

LEIKKIVIÄ POIKIA RANNALLA

su 20.5.2018

Minulla oli kiireinen helluntaiviikonloppu.  Aineopintoihin kuuluva maalauskurssi jatkui perjantai-iltana ja lauantaina päivällä.   Salla -opettaja asetteli kahteen taideluokkaan meille malleiksi täytettyjä lintuja ja eläinten kalloja.

 

UNIKOT OVAT VALMIIT JA KALLOHARJOITELMAT ALOITETTU

Niissä riitti ihmettelemistä.  Tavoitteena oli maalata sekä pienille mdf-levyille temperalla tai öljyväreillä harjoitelmia ja isoille kangaspohjille kaksi valmista työtä.  ”Miettikää vuoropuhelua, haluan muutakin kuin mallit väripohjalla”, opettaja haastoi.  Se tarkoitti, että sommittelulla on merkitystä.

Anna ja pojat tulivat mökille perjantai-iltana heti päiväkodin jälkeen.  Jussi oli paikalla vastaanottamassa tyttären perhettä.  Minä yövyin kaupungissa.  Samu ja MIska kirmasivat taideluokkaan lauantaina noutamaan minua.  Kurssikaveri Jaana oli ostanut ryhmämme iloksi kinuskikermakakun.  Sitä oli juuri sopivasti muutama pala jäljellä, kun pojat saapuivat.  Kakkuherkku katosi hetkessä poikien ja Annan suuhun.

 

MÖKKIKEITTIÖ TARJOSI MADEKEITTOA

Ehdimme sopivasti ilta-aurinkoon mökille.  Minä keittelin meille tillikermaisen kalakeiton Vanajan mateista.  Kiitokset Jussi-kalamiehelle.  Illalla saunoimme, mutta auringonlasku jäi näkemättä.  Kaikki vetäytyivät yöpuulle uupuneina päivän aherruksesta ennen sitä.

 

METSÄRETKELLÄ

Sunnuntaiaamuna kävimme metsäretkellä.  Samu ja Miska olivat innokkaita apureita, kun lupasin paistaa meille nokkoslettuja.  Rannan tuntumasta löytyi oikein rehevän vihreitä polttiaisia.  Kesytimme ne kiehuvassa vedessä.  Pojat sekoittivat lettutaikinaa vauhdikkaasti.

 

NOKKOSLETTUSIA

Kun tuli paistamisen aika, maistiaiset kelpasivat hillon ja sokerin kera.

Paperihuoneella oli vuosikokous jo neljältä iltapäivällä.  Jussi kyyditsi minut galleriaan.  Yhdistyksemme on todella aktiivinen, sillä jäseniä oli paikalla 14.  Olen ollut hallituksessa jo pitkään.  Nyt minut valittiin varapuheenjohtaksi.  Mitä se tarkoittaa, sitä en tiedä.   Jäimme Jussin kanssa yöksi kaupunkiin, mutta palaamme heti aamukahvin jälkeen mökille.  Luvassa on lämmin ja aurinkoinen viikko:)  Käänsin hesarin mökille elokuun loppuun asti.

 

ma 21.5.2018

”Helteinen sää palaa takaisin maanantaina”.  Näin kertoi aamun Helsingin Sanomat.  Me palaamme takaisin mökille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.