yksin kotona 2

VILLEJÄ LUPIINEJA VANAJAVEDEN RANNALLA

to 31.5.2018

Minun kulttuuriviikkoni on edennyt suotuisasti.  Purin eilen ”Aurinkomatkoilla” -akvarellinäyttelyni Galleria Paperihuoneelta.  Työt ovat nyt alakerran työhuoneessani.  Paitsi kaksi, jotka vein Hämeenlinnan Taidelainaamoon.

 

JUHA MENNA: YSTÄVIÄ JA SANKAREITA

Katsastimme samalla graafikkoystävä Ullan kanssa Galleria Koneen uuden näyttelyn.  Juha Mennan ”Ystäviä ja sankareita” oli kiinnostava kokonaisuus, jossa oli tuulahduksia vanhasta taiteesta päivitettynä nykyaikaan.

Illalla kuvataiteen aineopintoihin kuuluva tempera- ja öljyvärikurssi jatkui Jaakonkadulla.  Kaupunki oli vihreä ja syreenintuoksua tulvillaan, kun kävelin Myllymäelle.  Taideluokka oli liottimien tuoksua tulvillaan vaikka ikkunat olivat auki.  Meillä on enää kolme maalauspäivää jäljellä ennen kritiikkiä.  Minä olen nopea maalari.  Kuullottaminen vaatii kuitenkin maalipinnan kuivumisen kerrosten välillä.  Ehdin siis tehdä vielä kolme kerrosta!

Eilen oli niin paljon ohjelmaa, etten ehtinyt jatkaa kotityöskentelyä.  Mutta tänään olen iskuvalmiina.

 

RUOKAPÖYTÄMME ON KATETTU

Olen levittänyt ruokapöydälle maalaustarvikkeet.  Tein temperapigmenteille maalausnesteen kananmunasta, pellavaöljystä ja vedestä.  Sekoitin ne lasipullossa ravistelemalla.  Nautin, kun minulla oli koko oleskelutilamme käytössä.  Tällä viikolla en kata gourmet-annoksia vaan syön mitä kaapista löytyy kun tulee nälkä.  On hauska heittäytyä joskus villiksi ja vapaaksi!

 

pe 1.6.2018

Eilen tein sen minkä lupasinkin.  Maalasin koko päivän.  Se oli kerrassaan ihanaa.

 

VASEMMALLA TEMPERAMAALAUS, OIKEALLA KOLLAASI ÄITI JA POJAT

Minulla oli työn alla neljä pohjaa.  Vein niitä yksitellen parvekkeelle kuivumaan.  Se kävi lämpimänä päivänä tosi nopsaan.  Niinpä hämmästelin illalla, miten paljon yhden päivän aikana ehtiikään.  Ystävät moittivat tuotteliaaksi.  Ja ovat oikeassa.

 

UNIKKOJA PUHTAILLA TEMPERAVÄREILLÄ

 

HAHTUVA – TÄSSÄ ON TEMPERAPINNAN PÄÄLLÄ KUULLOTUS ÖLJYVÄRILLÄ

Minun piti maalata ihmisiä.  Niin siinä vaan kävi, että irrottelin kukkajutuilla.  Käytin mallina kollaasejani.  Ehkä oli hyväkin, että ahkeroin niitä urakalla piirustuskurssilla.  Nyt riittää omia malleja ties kuinka pitkälle!

 

PIENI IRROTTELUTYÖ VANHAN MAALAUKSEN PÄÄLLE

Tänään en ehdi maalata, sillä Galleria Paperihuoneella on uuden näyttelyn ripustus.  Porin Taidegraafikot esittäytyvät illalla avajaisissa.  He ovat maalanneet 30 x 30 cm töitä.  Niitä on tulossa 13 taiteilijalta.  Se takaa, että meillä on kiireinen päivä.

Olin aamulla reipas ja latasin kuvat tuoreista maalauksistani ystävähinnoilla Taikoon!

pyhalahti

VELJEKSET ILTAPUUHISSA MÖKILLÄ LAPPAJÄRVEN RANNALLA

Pohjanmaaltakin tuli tuoreita kuulumisia ja tuore kuva veljesten illanvietosta.  Hyvältä näyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.