kesän värejä

IMG_9877

TERVEISIÄ PUUTARHALTA

ti 12.6.2018

Kävimme eilen mökkimatkalla puutarhalla.  Ostan joka kevät silmäniloksi yksivuotisia kesäkukkia.  Nyt saimme matkaan leijonankitoja ja vanhan ajan leukoijoja.  ”Ne tuoksuvat ihanasti ja kukkivat koko kesän”, myyjä hehkutti.

 

IMG_9890

LEUKOIJA

Minä muistan värikkäät kukat lapsuudestani.  Olipa mukava löytö.  Ostin myös pari yrttiruukkua.  Timjamista on tullut kestosuosikkimme.  Oliiviyrtti oli uusi tuttavuus.  Maistelin sitä puutarhalla ja ihastuin.  Saimme Miikalta matkaan lehtikaalin, basilikan, auringonkukan ja samettiruusujen taimia.  Ne pääsivät kaikki mökkipihalle.

Päivä oli uskomattaman tyyni ja jotenkin unenomainen.  Taivas oli pilvessä, mutta ilma oli lämmin.  Istuimme illalla rannalla saunapuhtoisina ja olimme tyytyväisiä, että mökkikausi jatkuu kaupunkirientojen jälkeen.

 

to 13.6.2018

Tänään on jännittävä ilta.  Olemme puurtaneet tempera- ja öljyvärikurssilla huhtikuun loppupuolelta asti.  Tänään on ensimmäinen kritiikki.  Viikon kuluttua on toinen ja viimeinen.  Sitten pääsemme kesälomalle.  Opinnot jatkuvat elokuun puolessa välissä kahdella grafiikan kurssilla.

Eilinen päivä oli tuulinen ja aurinkoinen.  Iilmanala oli viileä.  Teimme aamupäivällä pitkän metsälenkin.  ”Kävely metsässä rauhoittaa”, tiesi edellisillan uutislähetys.

 

linjalla

METSÄRETKELLÄ

Me olemme kovasti rauhallisia, sillä vietämme lähes koko kesän metsän tuntumassa.

Tänään suunnistimme Ruskeenkärkeen.  Niemenkärki on lehtometsää ja aivan erilainen kuin meidän männikkörinteemme.

RETKI LEHTOMETSÄÄN

Sieltä löytyy myös hieno hiekkapoukama.  Kunhan vesi vähän lämpenee, sinne on hyvä tehdä pillimehu- ja uintiretkiä pikkupoikien kanssa.

 

IMG_9886

LEHTIKAALIKEITTOA

Hemmottelin meitä päivällä vihreällä caldo verde keitolla.  Kaupasta sattui mukaan rehevää lehtikaalia ja jääkaapista löytyi kalkkunamakkaraa.  Olemme syöneet parhaat lehtikaalikeitot Portugalin matkoilla.  Kyllä mökkiversiokin maistui.

Jussi sai vedenpaineet tasattua.  Olipa ylellistä laskea suuret tynnyrit täyteen kasteluvettä.  Se oli tarpeen, sillä sadetta ei ole saatu kuukauteen.  Piha on rutikuiva.  Yritän pelastaa kukkapenkit kastelemalla niitä iltaisin.  On tämä outo alkukesä.

 

to 14.6.2018

Huh, maalauskurssi on nyt minun osalta onnellisesti ohi.  Eilinen kritiikki meni hyvin.  Sain kiitosta värien kiillosta ja sujuvasta sommittelusta.

 

KRITIIKKIKATSELMUS

Totuus paljastuu vasta sitten, kun opettaja antaa arvosanat.  Parhaani tein, joten siihen voi jo olla tyytyväinen.  Jussi jäi seuraksi kaupunkiin yöksi.  Taidamme mennä torille aamukahville, sillä jääkaappi on surullisen tyhjä.

 

TORILTA LÖYTYI ORVOKKIAMPPELEITA

Minä jään päiväksi galleriaan.  Päivystän näillä näkymillä joka torstai, sillä nyt meillä ei ole vakituista työntekijää.  Paitsi työkokeilija Riikka, mutta hän ei saa päivystää yksin.

 

AKVARELLI-ILOA KIRJASENA

Innostuin akvarellimaalauksesta niin paljon, että tein parhaimmista töistäni Ifolor-kirjasen.  Tekstissä on vinkkejä, miten akvarellit syntyvät.  Minua on kyselty pitämään pieniä maalauskursseja.  Ajattelin että kirjasta voisi olla iloa.  Yksi selailukappale löytyy Galleria Paperihuoneelta.  Alkuperäiset akvarellit löytyvät alakerrasta.  Sinne on vierailla vapaa pääsy vaikka en olisikaan paikalla.

 

pe 15.6.2018

Paluu mökille oli suloista.  Ilta oli lämmin ja kaunis.  Jos hyvin käy, minulla on nyt mökkilomaa ensi viikon keskiviikkoon asti.

IMG_9892

MÖKKIPIHAN ENSIMMÄINEN UNIKKO PUHKESI KUKKAAN

Ei kaupunkipäivissäkään mitään vikaa ole, varsinkin kun saa päivystysvuorolla maalata kaikessa rauhassa.  Galleriassa kävi eilen enemmän omaa väkeä kuin vierailijoita.  On aina hauska vaihtaa kuulumisia.

Odottelemme pikkuväkeä viikonloppuvieraiksi mökille.  Nyt on luvassa, että kaikki viisi nassikkaa tulevat.  Tervetuloa siis Samu ja Miska, Otso, Visa ja pikku-Ulpu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.