mökki- ja kaupunkipäiviä juhannuksen jälkeen

IMG_1483

ma 25.6.2018

”Hellekesä palaa tällä viikolla”, näin lupaili Radio Suomi.  Samu ja Miska eivät säätiedotuksista perusta.  He juoksevat tyytyväisinä nakuina silloinkin, kun me vanhemmat vedämme pitkähihaista päälle.

 

IMG_1493

PÄIVÄN KOHOKOHTA

Mökkipäivän kohokohta oli likakaivon tyhjennys.  Siinä riitti ihmettelemistä.  Anna ja Jussi saivat klapihommat hyvälle mallille.  Meillä riittää taas koivuhalkoja takkapuiksi pitkäksi aikaa.  He saivat siivouspuuskan ja raivasivat autotallin alla olevat varastotilat.  Aarteita ei löytynyt.  Minä ilahduin, kun nurkalla nojailevat lumikolat saatiin pois silmistä.

Kun muut puursivat, minä huolehdin muonituksesta.  Meillä oli buffetlounas parin edellisen päivän ruuantähteistä.  Se onnistui yli odotusten, sillä kaikki löysivät pöydästä lempiruokiaan.  Illalla herkuttelimme pakastepizzalla.

Televisiosta tuli illan päätteeksi iki-ihana elokuva ”Toscanan auringon alla”.  Herkistelimme sen äärellä näin italianmatkan aattona.

 

ke 27.6.2018

Tänään on luvassa hellepäivä. Lupasimme pikkupojille, että täytämme kahluualtaan ja vesipyssyleikit on sallittu. Jee, hihkuivat pojat.

IMG_1495

KESÄKERHO LINNANPUISTOSSA

Eilenkin oli lämmintä, ainakin kaupungissa. Samu ja Miska pääsivät pariksi tunniksi lapsiparkkiin linnanpuistoon. Siellä toimii kesäkerho, joka oli pojille tuttu jo viime kesältä. Lapset voi jättää valvontaan kolmeksi tunniksi.  Taksa on viisi euroa yhdeltä. Pojat viihtyivät mainiosti, vaikka ensin vähän nurisivatkin.

 

POJAT ASKARTELIVAT KESÄKERHOSSA

Anna ja minä puursimme pari tuntia grafiikanpajalla. Anna leikkasi uusimpiin akvarelleihini paspat kokoa 50 x 70 cm. Otan ne näytteille Päivölään Suureen Maalaustapahtumaan 10.7.

Palasimme iltapäivällä mökille. Testasimme matkalla Hätilään avatun uuden Bora-ravintolan. Se mainosti välimerellistä buffetia. Odotin kreikkalaisia herkkuja. Paikka osoittautui turkkilaiseksi. Noutopöytä oli runsas ja paikka avarasti sisustettu. Vain maku puuttui. Olimme pettyneitä. Nyt taas mökkikeittiön ruoka maittaa. Pojat tilasivat tälle päivälle kalakeittoa. Se on varma nakki.

 

to 28.6.2018

Olemme Jussin kanssa kaupungissa pakkauspuuhissa.  Minulla on tänään kesäkuun viimeinen päivystysvuoro.  Jos kaikki käy hyvin, me saamme heinäkuuksi toisen työkokeilijan gallerialle.  Se helpottaa kovasti, sillä kaikki ovat kesälomilla ja matkoilla.  Niin mekin.  Rooman kone lähtee ensi yönä ja olemme jo aamukymmeneltä perillä.  Suuntana on Nazzano noin 50 km Roomasta pohjoiseen.  Odotan innolla maalausviikkoa Italian maisemissa.

 

HURJA MÄENLASKIJA SAMU

Teimme eilen mansikka- ja mustikkaretken mökkimaastossa.  Samu ja Miska poimivat ensimmäiset kypsät marjat suuhunsa.  Jos helle jatkuu, marjat kypsyvät nopsaan.

 

MUSTIKKAMETSÄSSÄ

Jätämme Annan ja pojat jatkamaan mökkilomaa matkamme ajaksi.  Miikan perhe on tulossa viikonloppuna mökille ja seuraavalla viikolla myös Annan ja poikien kavereita.  Kun palaamme, meillä alkaa syntymäpäiväjuhlaviikot.  Minä, Anna ja Otso olemme heinäkuun sankareita.  Se tarkoittaa, että useampi kuin yksi mansikkakakku on luvassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.