syksyn opinnot alkoivat

SYKSYN AAVISTUS

ti 28.8.2018

Olen viettänyt jo kaksi kesäistä viikonloppua opiskelun merkeissä.  Kuvataiteen aineopintokokonaisuuteen kuuluva metalligrafiikan kurssi on viikon kuluttua ohi.  Lokakuussa jatkamme carborundumin parissa.  Olen ilmoittautunut kahdelle Vanajaveden opiston maalauskurssille.  Täällä Hämeessä riittää loppumetreille asti jännitystä, toteutuvat kurssit.  Taiteen harrastajia on aivan liian vähän.

Liikuntakurssit sitä vastoin ovat suosittuja.  Jussi aloittaa tänään papparyhmässä seniorivenyttelyn,  Torstaina pulahdamme yhdessä uimahalliin vesijumppaan.  Olen aina syksyisin innosta piukea aloittamaan uutta.  Niin on moni muukin, mutta talvella liikuntasaleissa on taas hyvää tilaa.

 

LENKKIPOLUN VARRELTA LÖYTYI KESÄN ENSIMMÄINEN PUNIKKITATTI

Sukkuloimme alkusyksyn mökin ja kaupungin välillä.  Ilmassa on jo kovasti kirpeyttä.  Liisa ystäväni on tulossa mökkivierailulle.  Kokkaan taas kerran meille jotain hyvää.  Liisalla tuo usein tuliaisina makeita leivonnaisia.  Tämä viikko näyttää lupaavalta.  Niin näyttää ensi viikkokin, sillä silloin olemme takuuvarmasti lämpimissä maisemissa Välimeren rannalla.

 

to 30.8.2018

Liisa tuli tiistaina tuoksuva tuore toscakakku tuliaisina.  Istuimme keinulle teelle.

 

TOSCAKAKKU OLI SYNTISEN HYVÄÄ

Päivä oli syksyisen kaunis.  Ilmanala oli viileä, mutta syöminen ulkona onnistui, kun laittoi lämmintä päälle.

 

HERKUTTELIMME THAICURRYLLA

Päiväkävelyllä peltotiellä kohtasimme leikkuupuimurin.  Otin siitä monta valokuvaa pikkupoikien iloksi.  Terveiset erityisesti Visalle, joka on leikkuupuimureiden ja traktoreiden suuri ihailija.

 

LEIKKUUPUIMURI LÄHIPELLOLLA

Keskiviikkona vietimme kulttuuripäivän kaupungissa.  Kävimme Liisan kanssa opastetulla kierroksella taidemuseossa.

 

NOCO POHJOISMAISTA NYKYTAIDETTA

Pohjoismainen nykytaide oli lähinnä kummallista.  Oli kuitenkin kiinnostavaa kuulla, mitä asiantuntevalla Kimillä oli kerrottavana.  Raadi-Daamit tarjosivat kahvia, porkkanaleivoksia ja pienessä galleriassa Mari Isotalon kissatauluja.  Galleria Paperihuone tarjosi Katrin kukkamaalauksia ja Tiina-Katriinan grafiikkaa.  Kaiken tämän nähtyämme olimme jo aivan kypsiä.  Liisa ajeli illan edellä kotiin.  Me jäimme Jussin kanssa kaupunkiin yöksi.

 

SUSHITARJOILU PARVEKKEELLA

Mies yllätti hakemalla meille iltaherkuksi annoksen sushia ja pullollisen punaviiniä.  Ei siis ollenkaan huono kaupunkipäivä.

Tänään torstaina meillä oli Jussin kanssa liikuntapäivä.  Kävin aamupäivällä litografiapajalla hiomassa kaksi kalkkikiveä.  Jussi lähti saattamaan.

 

KALKKIKIVIEN HIOMINEN EI OLE MITÄÄN KEVYTTÄ ASKARTELUA

Puolen päivän aikaan pakkasimme uikkarikassit ja suunnistimme uimahallille.  Se on entistä ehompi remontin jäljiltä.  Vesijumppa-altaassa oli vauhdikasta, kun 30 senioria polski liikunnanopettaja Anne Kaikkosen ohjauksessa 45 minuuttia.  Me muiden mukana.  Vesi tuntui aluksi kylmältä, mutta aika pian tuli hiki.  Vesijumppa tuntui todella hyvältä liikunnalta.  Minä olen harrastanut sitä aiemminkin, mutta Jussille kokemus oli uusi.  Jatkamme viikoittain toinen toistamme kannustaen.

 

ANNA LÄHETTI KUVAN – ITSEPAISTETTUJA CROISSANTEJA

Nyt meillä on etäsuhde.  Jussi palasi mökille.  Minä kävin kampaajalla ja jäin suosiolla kaupunkiin, sillä grafiikkakurssini jatkuu viikonloppuna.

 

la 1.9.2018

Syyskuu alkoi kuulaana ja yllättävän lämpimänä.  Reippailin eilen illalla grafiikkakurssille.  Pitkähihainen fleece oli ylämäessä liikaa.

 

IMG_2160

ELOKUUN KUKKALOISTOA KIRJASTON EDESSÄ

En saanut yhtään mitään aikaiseksi.  Odotin koko illan, että opettaja ehtii demota akvatintan.  Sitä ennen kynäruiskulle ei ollut asiaa.  Opettaja ei ehtinyt, sillä meitä on aivan liikaa ja kaikilla paljon kysyttävää.  Toivottavasti pääsen tänään työn vauhtiin.  Tämä lauantaipäivä on kurssin viimeinen.  Se tarkoittaa, että iltapäivällä prässille on kaamea jono.

Jussi on soitellut mökiltä.  Hänellä on siellä hyvä työrauha.  Jääkaapissa on valmista ruokaa Liisan vierailun jäljiltä.  Odottelen miestä illalla kaupunkiin.  Huomenna on pakkaus- ja matkapäivä.  Vatsanpohjassa on jo mukava kutina.

Meidän matkakertomuksemme on luvassa viikon viiveellä.  Hotellessamme ei ole nettiyhteyttä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.