parsakaali-herkkusienicurry kookosmaidon kera

THAICURRYAINEKSIA

Sienikesä 2018 on ollut surkea.  On ollut niin kuivaa, että lupaavat kantarellialut eivät jaksaneet kasvaa.  Kunnes nyt elokuun lopulla näyttää, että saamme sittenkin sieniä.  Ensimmäiset punikkitatit on jo havaittu ja lupaavia suppiksenalkuja.

Minä kokkasin parsakaalista ja kaupan herkkusienistä kasviscurrya.  Kypsensin kookosmaidossa puna- ja valkosipulia, tuoretta inkivääriä, parsakaalin vartta, fenkolia ja porkkanoita.  Tom yam -liemikuutio antoi pataan aitoa thai-makua.

 

KASVISCURRY ON YKSI MEIDÄN PERHEEN SUOSIKKIANNOKSISTA

Kun ne olivat al dente, lisäsin pataan kirsikkatomaatteja ja parsakaalin nuput sekä runsaasti tuoreyrttejä.   Käytin korianterista sekä lehdet että maukkaat juuret.  Maustoin curryn tuoreella chilillä, soijakastikkeella ja puristetulla limemehulla.  Tarjosin herkun vihreän salaatin ja jasmiiniriisin kera.

 

PAISTETTUA RIISIÄ

Keittelin riisiä enemmän kuin yhdellä aterialla tarvittiin.  Seuraavana päivänä oli hyvä tilaisuus kokata paistettua riisiä.  Kuullotin pannulla salottisipulia, tuoretta inkivääriä, pari tomaattia, isoja herkkusieniä sekä chiliä, sitruunaruohoa ja limetinlehtiä.  Jääkaapista löytyi kalkkunamakkaraa.  Sekin pääsi pannulle.  Kuumensin toisella pannulla kypsän riisin ja sekoitin joukkoon yhden kananmunan.  Yhdistin ainekset ja maukas nopeatekoinen ruoka oli valmis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.