ensimmäinen retkemme korfulle 2004

KORFU NÄKYVISSÄ

Parga
28.9 -5.10.2004


pe 1.10. 2004
omatoimiretki Korfun vanhaan kaupunkiin

Paikallisbussi Igounometsaan lähti Pargan bussiasemalta tasan aamuseitsemältä.  Meillä oli puhelinkello herättämässä kuudelta.  Aurinko nousi, kun kiersimme bussin kyydissä kaikki lähiseudun pikkukylät ja veimme lapset kouluun. Jokilaaksossa leijui kuvauksellinen usva yön jälkeen.  Matkaa oli noin 40 kilometriä pohjoiseen, mutta aikaa siihen kului toista tuntia.  Vaan eipä meillä ollut kiirettä.

 

KERKYRA LINE

Jäimme pois satamassa ja kävimme kysymässä, koska Korfun laivat lähtevät.  Seuraava Kerkyra Linen laiva lähti sopivasti yhdeksältä.

 

JOONIANMERELLÄ

Meillä oli lähes oma kuljetus, niin hiljaista liikenne oli tähän aikaan vuodesta.

 

VANHA KAUPUNKI

Perillä Korfun vihreällä saarella suunnistimme suoraan vanhaan kaupunkiin.  Olimme kuvitelleet, että siellä on huoneita vuokrattavana valittavaksi asti.  Emme kuitenkaan nähneet ensimmäistäkään kylttiä, vaikka katselimme tarkasti.  Onneksi 1.10. alkaen hotellihuoneiden hinnat laskivat. Ensimmäinen kysymämme huone hotelli Astronissa maksoi sopivasti 40 euroa, edellisenä päivänä olisimme saaneet pulittaa siitä 60 euroa.

PYYKKIPÄIVÄ

Korfun vanhakaupunki osoittautui kerrassaan viehättäväksi. Kapeilla pikkukujilla pyykit liehuivat tuulessa ylhäällä kattojen tasalla.  Päätin oitis tehdä videokertomuksen otsikolla ”pyykkipäivä Korfulla”.

 

KAUPUNKIKIERROKSELLA

Kiertelimme itsemme väsyksiin, kunnes päätimme paikalliseen tapaan vetäytyä siestalle ennen iltarientoja.

 

AURINKO PAISTOI LOKAKUUSSAKIN

Olimme tosi tyytyväisiä tukikohtaamme, vaikka kiipeäminen kolmanteen kerrokseen tuotti tuskaa.  Hissi oli ”out of order”.

 

MINIJUNAKIERROS ON ALKAMASSA

Siestan jälkeen teimme minijunalla kierroksen pitkin rantaviivaa aina Mon Repo –kukkulalle.  Illalla söimme pikkukaloja ja paikallista liharuokaa vanhan kaupungin ulkoilmatavernassa hotellimme lähistöllä.


la 2.10. 2004

Teimme viikonloppuun hiljentyneessä Korfun kaupungissa aamulenkin jo tutuilla pikkukaduilla.

KAUPUNKIKIERROS JATKUI AAMULLA

 

VANHAKAUPUNKI OLI KUVANKAUNIS

Paluulaiva Igounometsaan lähti puolen päivän aikoihin.  Kiertelimme kaupunkia nelisen tuntia.  Jussi halusi rantapaikassa tuoretta kalaa.  Hän saikin, mutta kovaan hintaan.  Kolme kuivaksi uppopaistettu merikalaa maksoi 9 euroa.  Parempi valinta oli kreikkalainen salaatti, jota olemme syöneet ihan joka päivä, sekä mustekalasalaatti ja perunamuhennos, jossa oli runsaasti valkosipulia.

 

NÄKEMIIN KORFU – PALASIMME SAARELLE SYYSKUUSSA 2018

Paikallisbussi Pargaan lähti kello 17:15.  Reitti oli niin tuttu, että maltoin ottaa matkalla pienet torkut.  Palatessamme hotellille naapurit vilkuttivat lähibaarista ja kutsuivat seuraan.  Sovimme, että tapaamme suihkun jälkeen menoravintola Golfossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.