aurinkoisia ja tuulisia syyspäiviä korfulla

AGIOS STEFANOSIN HIENO HIEKKARANTA

TUIn viikon äkkilähtötarjous
2-10.9.2018

Agios Stefanos
huoneistohotelli Kouros

hinta 270 e + kuljetus 50 e

su 2.9.2018  matkapäivä

Suomessa kesä jatkui. Lämmintä oli reippaat 20 astetta, kun lähdimme sunnuntaina iltapäivällä Hämeenlinnasta expressbussilla Helsingin lentoasemalle.

 

ASUMME SAAREN LUOTEISRANNALLA

Lento Korfulle kesti vähän yli kolme tuntia. Olimme perillä iltakymmeneltä. Matka lentokentältä saaren pohjoisosaan Agios Stefanoksen kylään oli pitkä ja tie kiemurainen. Kello oli jo yli puolen yön kun majotuimme.

Istuimme hetken lämpimässä yössä parvekkeellamme. Nautimme virvokkeita ja suunnittelimme tulevaa lomaviikkoa TUIn esitteiden innoittamina. Lopputulos oli, että emme stressaa retkiohjelmalla. Valitsemme vain jonkun helmen. Mikä se on, se jää nähtäväksi.

 

HUONEISTOHOTELLI KOUROS

 

ma 3.9.2018

ensimmäinen lomapäivä

 • tutustumiskierros lähirantaan ja Agios Stefanoksen kylään
 • ensimmäinen kreikkalainen salaatti
 • illallisella Jussille stifadopataa ja minulle tuoreita sardiineja
 • iltakävely kylällä ja aamiastarvikkeet Aspa Super Marketista

TUIn tervetulotilaisuus alkoi aamuyhdeksältä Little Prince hotellissa. Emme edes tienneet, miten kaukana se oli. Heräsimme kymmeneltä.

 

HELLETTÄ + 32 ASTETTA

Joimme aamukahvit parvekkeella ja lähdimme sitten tutustumiskierrokselle ihan ilman oppaan infoa.

 

PALJAAT VARPAAT HIEKASSA

Ranta löytyi kävelytien päästä läheltä hotelliamme. Ilahduimme, sillä hiekka oli hienoa ja vesi lämmintä.

 

RANTALOMA VOI ALKAA

 

RANTAELÄMÄÄ

Tyydyimme kahlaamaan, mutta huomenna on tiedossa oikea rantapäivä.  (Emme silloin arvanneet, että viikko on tuulinen ja meressä mahtavat mainingit).

 

MATKAN ENSIMMÄINEN VAAN EI VIIMEINEN KREIKKALAINEN SALAATTI

Istahdimme Mare Deus rantatavernaan ja tilasimme kreikkalaisen salaatin ja sen kaveriksi karahvin valkoviiniä. Emme pettyneet, maku ja hinta olivat kohdallaan.

Jatkoimme matkaa takaisin pääkadulle ja löysimme TUIn toisen tämän kylän hotellin Little Princen. Siis sen, jossa tervetulotilaisuus oli ja meni ilman meitä. Olin katsellut sitä vaihtoehtona, mutta hinta ratkaisi valintamme Kourosiin. Pikku Prinssi oli isompi kuin matkaesitteistä arvasimmekaan.

 

STIFADOA JA TUOREITA SARDIINEJA

Päivän tarjous oli stifado ja lasi viiniä 8 euroa. Se sopi Jussille. Minä tilasin tuoreita sardiineja salaatin kera 7 euroa ja olin kovasti tyytyväinen.

 

JUSSI OSTI LOMAHATUN

Kaiken tämän jälkeen päiväunet olivat paikallaan.

 

KYLÄN PÄÄKATU OLI HILJAINEN

Illalla auringonlaskun jälkeen kävimme vielä kylällä kävelemässä ja haimme Aspa Super Marketin hyvistä valikoimista jääkaappiimme aamiastarvikkeet. Tuoretta maalaisleipää, juustoa, kalkkunaleikettä, jogurttia, hunajaa, kananmunia, tuoremehua ja kahvia.

 

ti 4.9.2018

toinen lomapäivä

 • opastapaaminen
 • rantakävely
 • päivä naapurihotelli Olgan altaalla
 • illallinen 2 Asteria tavernassa: lammaskleftikoa ja saganakirapuja

Aurinko paistoi kirkkaasti, kun kävelimme aamuyhdeksältä Little Princeen tapaamaan TUIn opastyttöä. ”Onko tässä kylässä muuta kuin pääkatu ja ranta?” kysyin. ”Eipä juuri, tämä on kesäkylä”, Tuija tiesi.

 

BOUGAINVILLEJA HOTEL ATHINAN EDUSTALLA

Hän oli asunut täällä pari kesää. Saimme lähiseudun kartan, johon hän oli piirtänyt kävelyreittejä. Seuraavalle Arillasin rannalle pääsee suorinta tietä, jos kiipeää läheisen kukkulan yli. Emme olleet ihan vakuuttuneita, haluammeko kiivetä. Saimme myös paikallisbussiaikataulut, jos haluamme tutustua saaren pohjoisosan kaupunkeihin.  Lähin on Sidari.

 

OLEANTERINKUKKIA HOTELLIMME PUUTARHASSA

Varasimme torstai-illaksi tutustumisretken Korfun vanhaan kaupunkiin 45 euron kappalehintaan. Retkeen kuuluu illallinen. Olemme käyneet Korfun kaupungissa kerran aikasemminkin. Silloin omatoimisesti Pargasta käsin. Mukava mennä virkistämään muistikuvia.  (Löysin kotiin palattuamme päivityksen vuodelta 2004.  Liitän sen tähän matkakertumukseen tuota pikaa).

 

TUULISIA PÄIVIÄ SATTUI LOMAVIIKOLLEMME USEITA

Kävelimme infotuokion jälkeen rannalle. Mainingit olivat melkoiset. Päätimme viettää suosiolla päivän kuumimmat tunnit naapurihotelli Olgan altaalla. Saamme käyttää sitä ilmaiseksi. Lupasin itselleni, että huomenna on sitten rantapäivä, tuulee tai ei.

 

NAAPURIHOTELLI OLGAN ALLAS OLI ILMAISEKSI KÄYTÖSSÄMME

Altaan vesi oli suloisen lämmintä. Oli ylellistä loikoa aurinkotuoleissa, lukea jännittävää kirjaa ja pulahtaa uimaan. Allasbaari tarjosi kylmää mythosta ja raikasta salaattia.

 

ILTAVALO

Teimme illalla kävelylenkin rannan tuntumassa, mutta päädyimme illalliselle pääkadun varteen. 2 Asteria taverna oli hyvä valinta. Isäntä toi maistiaset talon viinistä, kun kyselimme sen laatua. Hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Maku oli pehmeä ja puolen litran karahvi maksoi kuusi euroa.

 

LAMMASKLEFTIKOA JA SAGANAGIRAPUJA

Jussi valitsi päivän tarjouksen: uunissa haudutettua fetapaistosta ja lammaskleftikoa sekä jäätelöä. Minä herkuttelin saganakiravuilla. Olimme oikein tyytyväisiä. Varsinkin kun talo tarjosi jälkiruuaksi vielä ekstralasilliset viiniä ja tuoreita hedelmiä.

 

ke 5.9.2018

kolmas lomapäivä

 • täytettyjä tomaatteja ja paprikoita sekä saganaki-juustoa lounaaksi
 • päivä Hotel Athinan altaalla
 • iltauinnilla Hotel Olgan altaalla
 • gourmetillallinen Yiannis tavernassa: kreikkalaista salaattia ja tuoretta grillattua seabassia

Aurinko paistaa edelleen häikäisevän siniseltä taivaalta. Eilen ja tänään puuskainen tuuli on saanut meidät viihtymään altailla. Kävimme lounasaikaan syömässä kevyesti rannan tuntumassa Mare Deus tavernassa.

 

AURINKOA HOTEL ATHINAN ALLASALUEELLA

Vieressä oli Hotel Athinan hulppea allasalue. Hinta oli viisi euroa, mutta kun söimme tavernassa, pääsimme ilmaiseksi.

 

TÄYTETTYJÄ TOMAATTEJA JA PAPRIKOITA SEKÄ SAGANAKIJUUSTOA

Jussi oli vähällä polttaa nahkansa, kun lepäili ilman varjoa. Kuuma ei tullut, sillä merituuli puhalteli ärhäkästi. Minä lueskelin viisaasti varjossa.

 

KUKKIVA PUUTARHA

Pääsin jo eilen akvarellimaalauksen makuun. Viimeistelin aamulla ensimmäisen työn. Siitä tuli heleän vihreä. Olen maalannut omalla parvekkeella. Siellä on sopivasti pöytä ja vesipiste on lähellä.

Pulahdimme illan edellä naapurihotellI Olgan altaaseen. Suunnittelimme menevämme illalliselle näköalaravintola Terazalle, joka mainosti keskiviikkoisin kreikkalaista iltaa. Se jäi haaveeksi, sillä pöytä olisi pitänyt varata etukäteen. Vaikka sesonki on jo loppupuolella, asiakkaita riittää kylän ruokapaikkoihin.

 

TUORETTA MERIAHVENTA

Naapurimme kehuivat Yiannis tavernaa. Suuntasimme siis sinne. Emmekä pettyneet. Kysyimme, oliko tuoretta kalaa. Listalla oli lueteltu kaloja pitkä rivi, mutta vain seabass – meriahven – oli tuoretta. Valinta oli siis helppo. Saimme kokonaisen kalan suoraan grilliltä pöytään. Se maistui ihanalta kreikkalaisen salaatin kera. Talo tarjosi vielä jälkiruuaksi herkulliset kakkupalat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.