lokakuun iloja

SYKSY

ma 1.10.2018

Kesä on mennyt ja virkeä syksy edessä.  Olen siirtynyt jo kokonaan kaupunkikotiin.  Jussi sinnittelee edelleen mökkimaastossa, sillä syyspuuhia riittää.  Tämä on hyvä järjestely.  Minulla alkoi tänään syksyn ensimmäinen kuvataidekurssi Vanajaveden opistossa.  Toivon, että kuukauden kuluttua alkaa vielä toinen.  Se riippuu siitä, löytyykö tarpeeksi osallistujia.  Aineopintokokonaisuuteen kuuluva carborundum-kurssikin käynnistyy tällä viikolla.  Molemmat pitävät minut vauhdissa.  Kursseilla työskennellään tiiviisti.  Sitä ennen pitää olla hyvä suunnitelma, mitä aikoo tehdä.  Hmmmm – suunnitelmia on liikaakin.  Nyt pitää priorisoida.

Syksyn kirpeät säät ovat erinomaisia liikunnalle.  Sain sitä lajia runsaasti viikonloppuna, kun ystäväni Liisa oli vieraanamme.  Kiersimme lauantaina linnanpuistossa pitkän lenkin. 

LUSIKKANIEMI

TYYNI METSÄLAMPI

Sunnuntaina kävimme autolla Aulangolla ja ihailimme puistometsää ja näkymää Vanajavedelle.

 

REHEVÄ PUISTOMETSÄ

Jussi jätti meidät paluumatkalla kyydistä Aulangon hotellille.  Kävelimme Vanajaveden rantaa pitkin takaisin keskikaupungille.

 

UUSI KUVAKULMA HÄMEENLINNAAN

Meillä oli oikea viidakkoseikkailu, kun tasapainottelimme pitkospuilla rantakaislikossa.  Loppumatkalla sadekin yllätti, mutta se ei tahtia haitannut.  Molemmilla oli tuulitakit suojana.  Kameran piilotin takin alle.

Toinen liikuntalaji, josta olemme saaneet Jussin kanssa paljon iloa, on uinti.  Parasta se on lomamatkoilla lämpimissä vesissä.  Onneksi lämmintä vettä löytyy myös Aulangon kylpylästä.  Ystävämme Lii ja Kaizu ovat tulossa jakamaan tätä iloa kanssamme tällä viikolla.  Torstaisin vesijumppaamme uimahallissa.  Siellä vesi on viileää, mutta tehokas jumppa takaa ettei palele.

 

LOKAKUUSSA HORSMAT NÄYTTÄVÄT TÄLLAISILTA

Syksyyn mahtuu vielä yksi taidenäyttelykin.  Ripustamme lokakuun loppupuolella Helsingin AkvArt-galleriaan Nazzanon matkan akvarellit.  Kutsu seuraa aikanaan!

Sain illalla pyyhkeitä Taikolta.  ”Poistimme pofiilistasi tietoa muista verkkosivuista sekä tietoa gallerian aukioloajoista. Emme ensinnäkään halua ohjata pois ostajia Taikosta, eli varsinaiselta kauppapaikalta.”  Ymmärsin hyvin enkä pahastunut.  Varsinkin kun pari tuntia myöhemmin sain uuden viestin: ”Taideteoksesi Keltainen kissa on myyty Taikossa. Onnittelumme!”  Eihän tästä voi olla kuin iloinen ja kiitollinen.

 

ti 2.10.2018

Tänään meillä oli reippailupäivä.  Jussi kävi aamulla jumpassa.  Tapasimme Liin ja Kaizun puolenpäivän jälkeen Aulangon kylpylässä.  Oli rentouttavaa uida ja nauttia porealtaasta rauhassa.  Kun meillä on neljä pikkupoikaa vahdittavana, rentous on kaukana.  Olen aina sydän kylmänä, hukkuuko joku, kun en pysy poikasten vauhdissa.

 

LII JA KAIZU SYYSATERIALLA

Kokkasimme uimisen jälkeen myöhäisen lounaan.  Vieraat arvelivat saavansa kreikkamakuja.  Niitähän olemme tarjoilleet lähes kaikille tutuille Korfun matkamme jälkeen.  Nyt meillä oli kuitenkin syysteema, kiitos siitä sieniretkien.  Tarjosimme Jussin kanssa yhteistuumin metsästäjänleikettä ja lohkoperunoita.  Jussi paistoi mureat pihvit.  Minä valmistin Kuhmoisten kehnäsienistä maistuvaisen kastikkeen.  Perunat laitoin kuumaan uuniin puoleksi tunniksi.  Kaikki maistui liikunnan jälkeen kylmän Sandelsin kera.  Kylpyläpäiviä voimme jatkaa vaikka kuinka usein.  On se vaan niin virkistävää.

 

ke 3.10.2018

Tänään on jännittävä päivä.  Vietämme lokakuun taiteilijoiden Satu Kiurun ja Maj-Lis Ronikonmäen näyttelyn avajaisia Galleria Paperihuoneella.  Molemmat kuvataiteen opettajat ovat minulle ennestään tuttuja.  Olemme aina tyytyväisiä, kun saamme hämäläisiä tai Hämeessä vaikuttaneita taiteilijoita pitämään näyttelyjä.  Toki kaikki ovat tervetulleita, mutta hämäläisillä on kotikenttäetu.

 

OTIN TYÖHUONEENI TEHOKÄYTTÖÖN

Minä olen viettänyt kesän jälkeen ensimmäisiä päiviä työhuoneellani.  Siivosin ja pääsin tänään niin pitkälle, että pohjustin kokonaista kolme uutta isoa maalauspohjaa.  Ajattelin käyttää omia kollaaseja inspiraatiokuvina.  Olen oikein innoissani – niin kuin aina syksyisin.

 

to 4.10.2018

Eiliset avajaiset sujuivat hienosti.  Taiteilijat olivat tyytyväisiä kollektiivisten unien talon harjakaisiin.

 

IMG_2387

KOLLEKTIIVISTEN UNIEN TALO ON HARJAKORKKEUDESSA

Niin olimme mekin paperihuonelaiset.  Vieraita oli mukavan paljon ja tunnelma hilpeä.

 

kukat

MINULLA OLI ILO LAUSUA TERVETULOSANAT JA KUKITTAA TAITEILIJAT

Tänään on ollut taas vaihteeksi liikuntapäivä.  Vesijumppa oli vauhdikas.  Vakituinen opettajamme Anne oli sairaana ja sijainen tehokas.   Kaalikeittolounaan jälkeen olimme molemmat kypsiä päiväunille.  Kävin vielä illalla jatkamassa työhuoneella hyvin alkanutta maalausprojektia.  Nyt öljyväreillä.  Teen ohuita kuultavia kerroksia.  Voin käydä vaikka joka päivä tekemässä uuden maalipinnan.  Ihan vain siitä ilosta, että työhuone on mukavan lähellä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.