syyslomaviikko

LEHTIKELI

ma 15.10.2018

Olo on kuin koululaisella, sillä nyt vietämme syyslomaviikkoa.  Meidän perheen kannalta se tarkoittaa, että Jussilla ei ole tiistaina äijäjumppaa eikä meillä torstaina yhteistä vesijumppaa.  Myöskään minun maanantainen maalauskurssini jää tänään väliin.  Minulla on siis oikeasti vapaapäivä.  Ajattelin viettää sen grafiikanpajalla vedostamassa viikonloppuna tekemiäni carborundum-laattoja.  Aina kun kädessä on uusia laattoja, jännitys tiivistyy, mitä tästä tuleekaan.

 

SYYSAURINKOA MÖKILLÄ

Loppuviikolla meillä on nuorison kanssa talkoot mökillä.  Pääsimme jo Annan kanssa hyvään alkuun olohuoneen ja keittiön tyhjennyksessä.  Tavoitteena on saada urakka valmiiksi sunnuntaihin mennessä.  Miika tulee lauantaina apuun nostelemaan painavia yläkaappeja ja huonekaluja.  Lastaamme kaiken makuuhuoneisiin.  Se tarkoittaa, että sen jälkeen mökillä ei enää ennen remontin valmistumista nukuta.  Onneksi ei ole pitkä matka ajella vaikka päivittäin työmaalla.

 

HÄMEENLINNAN SYKSYÄ

Säätiedotus lupaa edelleen poikkeuksellisen lämmintä syyskeliä.  Siis hyviä ulkoiluilmoja.  Tämä aika vuodesta on mukavaa, mutta jo nyt ahdistaa tuleva pimeä marraskuu.  Olemme tänä vuonna näillä näkyvillä ihan vaan kotisuomessa.  Yksi syy on opiskeluviikonloppuni.  Tosin niissäkin on taukoja, joten pieni matka kyllä onnistuu.  Toinen pätevämpi syy on tuleva mökkiremontti.  Jussi haluaa olla paikan päällä, kun katot puretaan.

Sitten kun marraskuusta selvitään, joulunodotus on taas piristävää.  Glögintuoksu ja kynttilätunnelma kutkuttaa jo mukavasti.  Niin ja marraskuussa on monta juhlapäivää, kun Annan pojat sekä Miika ja Visa täyttävät kaikki vuosia.  Miika jopa pyöreitä.  Aavistelen että minua tarvitaan lapsenvahdiksi, jotta vanhemmat pääsevät vähän tuulettumaan.

 

ti 16.10.2018

Eilen oli huikean kaunis päivä.  Tein pitkän kävelylenkin Vanajaveden rannalla.  Yksin.

 

UPEA RUSKA KOTINURKALLA

Jussi lähti taas kerran Annalle apujoukoiksi.  Samulla oli kuumetta eikä poikaa voinut viedä päiväkotiin.  Annalla oli maalarikoulussa teoriaopetusta, josta ei voinut olla pois.  Niinpä Jussi starttasi scodillacin ja ajoi Malmille yökylään.

 

KOEVEDOKSET KISSALAATOISTA

Minä vedostin kissalaatat ja olin vähän hämääntynyt.  Laatat näyttivät paremmilta kuin vedokset.  Jälki oli turhan pehmeää toisin kuin skarpeissa kukkavedoksissani.  Niinpä otin kissat kainaloon ja korjailin laattoja illalla kotona.  Tänään jatkan harjoituksia.  Päivystän galleriassamme.  Saan myös kolme taidekurssikaveria seurakseni.  Opiston kurssilla on ollut jatkuva jono prässille.  Olen mainostanut, että meidän pajalla ei ole ruuhkaa.

 

ke 17.10.2018

Vietin eilen pitkän päivän grafiikanpajalla.  Aloitimme kurssikavereiden kanssa jo aamukymmeneltä.  Viimeinen lähti puoli kahdeksalta illalla.  Päivässä oli paljon onnistumisen iloa.  Jännitimme ja peukutimme, miten vedokset onnistuvat.  Suurin osa onnistuikin.

kaksi_kissaa

KISSAT SAIVAT UUDEN ILMEEN

Myös minun kissani terävöityivät, kun leikkasin niistä taustat pois.  Löysin askartelukaupasta vaaleankeltaista syväpainopaperia.  Se antoi juuri sopivasti kissoille sävyä.  Nyt minulla on suunnitteilla kollaasityö, jossa yhdistän sekä kukkia että kissoja.  Jännittää.

jatkuu iltapäivällä:

Ehdin viettää aamupäivän tunnit grafiikanpajalla.  Rakensin erilaisia versioita kissoista ja kukista.  Osaan olin tyytyväinen, osaan en.  Jatkan harjoituksia.

 

KISSANPÄIVIÄ

Anna ja pojat tulivat ruoka-aikaan.  Miska tilasi jauhelihaa ja spaghettia, Samu kalaa.  Kaikkea löytyi.  Meillä on nyt tiedossa neljä kokonaista puuhakasta syyslomapäivää.  Pojat ovat parhaillaan leikkipuistossa ja Jussi karkasi mökille rauhoittumaan.  Lupasin, että Anna ja Samu pääsevät illalla kahdestaan elokuviin.  Minä ja Miska keksimme sillä aikaa jotain kivaa.  Huomenna puuhailemme mökillä.

 

pe 19.10.2018

Eilen oli vihdoinkin se päivä, jota olin odottanut.  Kaupunkiasumisessa on monta hyvää puolta, mutta miinuksena pöly.  Ikkunamme Palokunnankadun puolella ovat olleet kaamean likaiset.

MAKUUHUONEEN IKKUNAT KÄSITTELYSSÄ

Reipas-Anna kiipeili tikkailla ja sai hetkessä ikkunat kirkkaiksi.  Sain samalla siivottua työpöytäni, sillä se oli pakko tyhjentää ikkunan edestä.

 

TYÖHUONEEN IKKUNAT KÄSITTELYSSÄ

Päivällä satoi.  Pikkupojat olivat litimärkiä, kun touhusivat mökkipihalla.

 

SAMU JA MISKA OSAAVAT JO PUKEA ITSE

Mekin olimme Annan kanssa hikisiä, kun tyhjensimme kaappeja.  Miten ihmeessä pieneen mökkikeittiöön mahtuu tolkuttoman paljon tavaraa.

 

SYYSMAISEMA OLI KUVANKAUNIS

Karkasimme vielä ennen pimeän tuloa metsäretkelle.  Maisema oli keltainen.

 

SAMU VAUHDISSA

Samulla oli potkupyörä ja hän huristeli sillä vauhdilla.  Jalka on parantunut hyvin.  Punaisesta kipsistä on vain muisto jäljellä.

 

ISOJA TYÖKONEITA

Niin ja mahtuihan päivään vielä työkoneitakin.  Ystäväni Raija vinkkasi, että Kaurialan koulua puretaan usean kauhakuormaajan voimin.  Riensimme katsomaan.  Näkymä oli kuin suoraan kauhuelokuvasta.

 

OTSO KÄVI SIENESSÄ

Aamulla saimme Otsolta valokuvan sienisaaliista.  Hän on ollut syyslomalla toisessa mummolassa Laviassa.  Olimme ihan vähän kateellisia.  Kun mökkiurakkamme on hyvässä vaiheessa, ehkäpä mekin vielä ennätämme sienimetsään.

 

ASKARTELUTUOKIO

Annalla oli koulutehtävänä suunnitella harmoninen väritys annettuun huonekuvaan.  Niinpä askartelimme koko porukka värien parissa.  Samu maalasi vesiväreillä, Anna väritti kuvaa ja minä muotoilin offsetpellistä perhosia.

 

MISKAN ASUNTOAUTO

Miska rakensi ihan itse asuntoauton.  Jussi ei askarrellut, hän riensi mökille valmistelemaan remonttia.

 

POJAT LEIKKIPUISTOSSA ENNEN MÖKKIPUUHASTELUA

Me riensimme perässä sushilounaan jälkeen.  Emme silloin arvanneet, että kohtaamme vastoinkäymisia.  Ensin timpuri peruutti tulonsa.  Sitten vuokralaisemme sanoi irti vuokrasopimuksen.  Että tällainen päivä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.