joulua kohti

ke 28.11.2018

Eilen sateli pieniä lumihiutaleita.  Ehdin jo pelästyä, joko liukkaat kelit alkavat.  Ei sentään.  Lumi oli nihkeää kenkien alla.  Viikko on alkanut kurssipäivien merkeissä.  Iloa kuvataiteesta -kurssi loppui jo tältä syksyltä.  Abstrakti maalaus jatkuu vielä yhden kurssikerran verran.  Sitten meillä on joulutauko.  Paitsi aineopinnoissa.  Praktikumit alkavat heti itsenäisyyspäivän jälkeen.  Ei aavistustakaan, mitä ne pitävät sisällään.  Jos nyt pitää olla jo suunnitelma lopputyöstä, ei onnistu.  Tai sitten pitää säveltää.

 

Graafikkoystävä Tiina-Katriina on perustanut toiminimen ja käynnistänyt sen myötä uusia hankkeita.  Meillä on tiedossa kolme monotypiatyöpajaa ja kolme taidenäyttelytempausta paikallisissa palvelutaloissa.  En tiedä miten tässä on näin käynyt, mutta huomasin olevani vapaaehtoistyöntekijä kaikissa näissä.  Kävimme tänään Hoiviassa katsastamassa näyttelytilat.  Kävimme myös Raamareilla hakemassa kursseille vesiliukoisia värejä ja syväpainopaperia.

Tämän syksyn gallerianäyttelyt ovat loppusuoralla.  Japaninäyttely loppuu tällä viikolla ja joulukuussa avautuu vuoden viimeinen vierasnäyttely.  Tammikuussa ripustamme omien jäsenten litografianäyttelyn.  Näyttelyhaku keväälle 2019 toi iloksemme 23 hakemusta.  Jaossa oli vain kuusi kuukautta, joten jurytys oli tiukka.  Paperihuoneen sivuilta löytyy lisää tietoa.  Olen naputellut tänään runsaasti ”valitettavasti sinun hakemustasi ei tällä kerralla valittu” -viestejä.  Se ei ole ollenkaan mukavaa.

Niin ja on meillä joulunajan tapahtumiakin.  Pop up taidekahvila ja joulutempaus.  Näissäkin Tiina-Katriina ja minä olemme puuhanaisia.  Raportoin aikanaan.

Vietimme tänään Jussin kanssa shoppailupäivää.  Aulangontien kotiin piti valita uusi muovimatto.  Asunto on remontissa pienen vesivahingon jäljiltä.  Päädyimme tummanharmaaseen vinyylilankkuun.  Mökille piti valita lamppuja.  Sisäkatothan uusitaan ja samalla lamput menevät uusiksi.  Valitsimme pyöreitä kattoon kiinnitettäviä led-lamppuja.  Kun kaikki tämä oli hoidettu, luulimme pääsevämme kaikessa rauhassa kotimatkalle Tiiriöstä.  Ei mitään, yksi auton renkaista oli tyhjä ja muutkin vajaita.  Ajoimme korjaamolle, jossa todettiin, että nyt on aika vaihtaa kaikki renkaat.  Siis taas lisää rahanmenoa.  Tällainen päivä.

 

VERKATEHDAS OLI SAANUT JOULUVALOT

Illalla minulla oli vuoden viimeinen ”Kirjoituksia Koneesta” kurssikerta.  Aloitimme sen juhlallisesti katsomalla edellisellä kerralla kuvatun videon.  Vanajaveden Opisto haluaa julkisuutta tälle mainiolle konseptille.  Annoimme tekijälle runsaasti rakentavia kommentteja, sillä tämä oli vasta ensimmäinen versio.  Ehkäpä näemme uuden esityksen tammikuussa, jolloin kurssi jatkuu.

 

pe 30.11.2018

Marraskuu on loppusuoralla.  Hyvä niin.  Joulunodotus voi alkaa.  Odottelemme tänään Annan perhettä viikonloppuvieraiksi.  Se tietää aina säpinää, mutta siinä on elämisen makua.

Minulla oli eilen ylellinen marttailta.  Olen ottanut ilon irti liittymistäni Linnan Marttoihin.  Kävin ensin maisteluillassa Raatihuoneella.  Eilen oli vuorossa pikkujouluretki Valkeakoskelle.  Erinomainen illallinen teatterilla sisälsi kahta salaattia sekä uunissa haudutettua lohta metsäsienikastikkeen ja rosmariiniperunoiden kera.  Viinilasillisen sai edulliseen viiden euron hintaan.

 

Näytelmä oli mukavan kotikutoinen.  Siinä välittyi harrastajanäyttelijöiden tekemisen ilo.  Tarinan edetessä muistin, että olen nähnyt sen elokuvaversiona.  Se ei katsomista haitannut.  Kotimatkalla bussissa oli tunnelmaa, kun me martat lauloimme joululauluja.  Niin ja tiedossa on vielä yksi hauska marttailta.  Maanantaina meillä on jouluaskartelua.  Sopii minulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.