kiirettä pitää

KOLLAASI-ILOA KUVATAITEEN PRAKTIKUM-KURSSILLA

su 16.12.2018

Opiskeluviikonloppu on ohi ja joulu on jo viikon kuluttua.  Katsoin kalenteria.  Se näytti huolestuttavan täydeltä.  Ohjelmassa on monotypiatyöpaja, päivystys, työpajatöiden ripustus, joulutempaus sekä ensi viikonloppuna lastenlasten hoitoa ja vielä aatonaattona lahjapakettien pakkausta marttojen rivistössä Citymarketissa.  Ehkäpä sitten alkaa joululoma.

Tiina-Katriinan projektit ovat työllistäneet minuakin.  Olen osallistunut jo kahteen monotypiatyöpajaan apuopettajana.  Viime viikolla kävimme Ilveskodissa esittelemässä Paperihuone ry:n taidetta.  Pääsimme kuvien kera heidän facebook-sivuilleen.

 

VAPAAEHTOISTYÖNTEKIJÄ

”Taideteosten jyrytys käynnissä: Ilveskodin asiakkaat saivat valita mieleisiään grafiikan vedoksia Ilveskodissa tapahtuvaan ”Taidenäyttely peruspalveluiden asiakkaille”. Em. hankkeeseen liittyviä teoksia olivat esittelemässä Tiina-Katriina Mustonen ja Marja-Leena Etula Paperihuone ry:stä.”

 

ma 17.12.2018

Kävimme eilen Jussin kanssa mökillä tarkistamassa työmaan.  Haimme matkalla Terrasta pinon valkolakattuja kattopaneleita.  Remontti on nyt hyvässä siistissä vaiheessa.  Kaikki kamalat lasivillat on viety kaatopaikalle.  Toki sahanpurua ja laudanpätkiä riittää jatkossakin, mutta niistä selviämme.

 

VANAJAVEDEN SELKÄ ON JÄÄSSÄ

Vanajavesi oli saanut tasaisen jääpeitteen.  Emme uskaltautuneet kokeilemaan sen paksuutta.  Kotimatkalla veimme haudalle havuja ja sytytimme kynttilän.  Pyhän ristin kirkon hautausmaa oli illan hämärtyesä tunnelmallinen.  Samaa ei voi sanoa Hämeen linnasta, joka on saanut pinkinpunaisen värivalaistuksen joulunajan kunniaksi!

 

to 20.12.2018

Viikko on ollut toden totta otsikon mukaisesti kiireinen.  Ja innostava.  Rakensin vauhdilla aineopintojen praktikumkurssin harjoitustehtävää.  Aiheena oli kollaasi.  Halusin ottaa siitä kaiken ilon irti – ja otinkin.

 

KULLANKIMALLUSTA

 

SALAKAPAKKA

Tein esinekollaasin, josta tuli kokonainen nukketeatteri tarinan kera.  Se löytyy otsikolla Kultainen tanssisali ja syntinen yökerho”

Tiistaina päivystin ja aloittelin praktikumkurssin päätehtävää.  Tavoitteena on tehdä kunnianhimoinen sarja valitsemastaan aiheesta millä vain tekniikalla.  Minä hyödynnän tietysti kotikenttäetua ja teen grafiikkaa.  Sarjani nimeksi tulee ”Se tavallinen tarina”.  Siitä jatkossa enemmän.

Kolme monotypiatyöpajaa olivat menestys.  Oppilaat olivat täysillä mukana ja nauttivat.  Lopputuloksena oli 55 kappaletta ainutkertaisia grafiikanvedoksia.  Ne pääsevät tänään gallerian seinälle ja joulunajaksi gallerian ikkunaan ohikulkijoiden iloksi.

 

Tänään Tiina-Katriina ja minä laitamme esille jouluun sopivia myyntituotteita.  Toivottavasti saamme myös paljon paljon asiakkaita!

 

pe 21.12.2018

Hiljaista oli.  Ihmisillä taisi olla omia joulukiireitä.  Muutama taiteen ystävä sentään kävi.  Grafiikanpajassa tuoksui kahvi ja inkivääritee.

 

TIINA-KATRIINA JA MINÄ JOULUTUNNELMISSA

Tunnelma oli muutenkin lämmin, sillä levitimme pöydille joulunpunaisia liinoja.

 

JOULUKUKKIA

Esillä oli grafiikanvedoksia, kortteja ja pieniä joulutavaroita.  Kortit tekivät edelleen kauppansa.  Se sopii minulle, sillä korttiaskartelu on mukavaa.

 

KURSSILAISTEN MONOTYPIAVEDOKSET KIINNITETTIIN KAPALEVYILLE

Nyt olemme loppusuoralla tämän vuoden haasteissa.  Monotypiavedokset ripustettiin päivän päätteeksi gallerian ja pajan ikkunoihin.  Remonttimies Ossi aloittaa gallerian ehostuksen jo joulun aikaan.  Tammikuun 11. päivä meillä on vuoden 2019 ensimmäisen näyttelyn avajaiset.  Ripustamme pajalaisten litografioita galleriaan ja muuta grafiikkaa pajan puolelle.  Kutsu seuraa.

Jussi ja minä suuntaamme tänään Helsinkiin lapsenvahdeiksi.  Palaamme huomenna ja sen jälkeen aloitamme jouluvalmistelut.  Se tarkoittaa kevyttä siivousta ja jouluruokien valmistusta.  Leipomiset hoidamme Samun ja Miskan kanssa.  Hyvä tästä tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.