vuosi vaihtui

UUDEN VUODEN PORKKANAKAKKU

su 30.12.2018

Saamme tänäkin vuonna tutut ystävät juhlistamaan kanssamme vuoden vaihtumista.  Terttu ja Immo lupasivat tulla Järvenpäästä Hämeenlinnan uimahallin kautta.  Saamme siis saunapuhtaita vieraita.  Lii ja Kaizu tulevat Nummelan suunnalta.  Lupasivat tulla suihkupuhtaina.

Minusta on aina hauska suunnitella ruokalistaa.  Lapsivieraiden kanssa se on helppoa.  Tarjoan vuorotellen kalakeittoa, jauhelihaa ja spaghettia sekä tortilloja kaikilla lisukkeilla.  Aikuisten kanssa voi vähän irrotella.  Tosin meidän uuden vuoden menumme on jo perinne.  Aattona fonduepadat porisevat ja uuden vuoden päivänä tarjoan thaikalakeittoa tai currya.  Niin tänäkin vuonna.  Miksipä muuttaa hyväksi havaittuja makuja.  Kuohuviini kuuluu juhlaan.

 

NAPOSTELTAVAA

Samoin olut hyvänä seurustelujuomana.  Ruuan kanssa tarjoamme vähän tavallista parempia viinejä.   Terttu lupasi leipoa porkkanakakun.  Se sopii, sillä on aina mukava, kun vieraat osallistuvat omalla panoksellaan tarjoiluun.  Saimme jo Liin ja Kaizun joulupaketin.  Sekin oli taattua vuosikertamallia.  Kaizu tekee maailman parasta luumua konjakissa ja erinomaisen herkullista likööriä.  Sitä oli ihan pakko maistaa jo ennen yhteistä juhlaa.

ma 31.12.2018

Uuden vuoden aatoksi on luvassa lumimyräkkä.  Saa nähdä uskaltaudummeko puolen yön aikaan ulos katsomaan raketteja.  Meidän aamupäivämme sujui vauhdikkaasti.  Siivosimme tavallista peruusteellisemmin.  Se oli todella tarpeen pikkupoikien vierailuviikon jälkeen.

Nyt elämme iltapäivää.  Minä kuljen huoneesta toiseen nauttien puhtaasta kodista.  Jussi on kaupassa hakemassa juhlajuomia.

 

TOM YAM LIEMI JA MUSTAJUURIKEITTO KIEHUMASSA

 

NÄMÄ KYPSYVÄT VAHVASSA TOM YAM LIEMESSÄ

Yllätin itseni keittelemällä mustajuuria.  Niitä löytyi vielä pakkaus jääkaapin perältä.  Tarjoan ylellisen keiton alkuruuaksi.  Keittiössä tuoksuu myös sitruunaruoho ja limetinlehdet.  Tom yam liemi on kiehumassa.  Pilkoin valmiiksi dipattavat kasvikset ja sulatin ravut.  Juhlien parasta antia on hyvä tuttu seura ja herkkuruuat.  Niitä kaikkia on tänään luvassa.

 

ke 2.1.2019

Juhlat ovat mukavia.  Uuden vuoden viettomme sujui toden totta perinteikkäästi.  Vieraat saapuivt ajoissa.

 

ENSIMMÄISET VAAN EI VIIMEISET KUOHUVAT MALJAT

Kilautimme kuohuvat maljat ja vaihdoimme kuulumisia.  Ajattelin tarjota vain pienen alkukeiton ruokahalun herättäjäksi.  Keitosta tuli niin maukasta, että söimme kaiken.

 

FONDUEPADAT OVAT KÄYTÖSSÄ AINA UUDENVUODENJUHLISSA

 

EMÄNTÄKIN PÄÄSI KUVAAN

Sen jälkeen katoin runsaan fonduepatapöydän.  Kaizu toi kelpo annoksen nautaa ja possua.  Kypsensimme ne öljyssä ja maustoimme Miskan erikoismausteseoksella.  Poika ehti joululomalla sekoitella kaikki työpöydän mausteet yhteen kippoon.  Yhdistelmä oli todella maukas ja ainutkertainen!  Dippasimme tom yam liemeen herkkusieniä, paprikoita, luumutomaatteja ja jättirapuja.  Sekin toimi hyvin.  Tertun leipoma porkkanakakku kruunasi herkkuillallisen.

 

NUKKETEATTERIYLEISÖ ELÄYTYI TARINAAN

Sen jälkeen oli nukketeatteriesityksen aika.  Ilahdutin vieraita esittelemällä kurssityökollaasini.  Yleisö oli täysillä mukana ballerinani ja salakapakkani tunnelmissa.  Olen nyt harjoitellut esitystä niin ahkerasti, että ensi-ilta ensi perjantaina opistolla sujuu jo rutiinilla.  Näin toivon.

Vetäydyimme viettämään vuoden viimeistä iltaa salin puolelle.  Minä löysin pinon ikivanhoja Asean laulukirjoja.  Sen jälkeen laulu raikui puoleen yöhön asti.  Reippaimmat kävivät pihalla katsomassa raketteja.  Vähemmän reippaat eivät käyneet.  Hyvin se vuosi vaihtui sisätiloissakin.

 

VUODEN 2019 ENSIMMÄIENEN YLLÄTYS

Uuden vuoden päivänä olimme kaikki reippaita.  Suunnistimme tukevan brunssin jälkeen Laurellille kahville.  Kohtasimme matkalla ilmapallohenkilön.  Hän lahjoitti kaikille halukkaille syntymäpäiväjuhlista jääneitä mustia ja kultaisia palloja.

 

TUNNELMAKUVA HÄMEENLINNAN TORILTA

Ne ilahduttavat nyt meidän ja vieraidemme kotijoukkoja.

 

KATKARAPUJA JA MANGOSALAATTIA

Juhlapäivänä tarjosin alkuruuaksi avocado-katkarapuja crema fraisen kera sekä katkarapucurrya jasmiiniriisin kera.  Jussi kokkasi tulista mangosalaattia.  Ilta ehti jo hämärtyä ennen kuin olimme nauttineet kahvin ja kakunlopun.  Kiitokset taas kerran mukaville vieraille.  Vuosi vaihtui iloisissa tunnelmissa.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.