myrskytuulia

PIIRROS LITOKIVELLÄ

ke 2.1.2019

Vuosi alkoi vauhdikkaasti, sillä tuuli on yltynyt myrskylukemiin.  Mökille ei ollut mitään asiaa.  Tie oli auraamatta.  Näin kertoi sähkömiehemme Hannu, joka asuu Ruskeentien varrella.  Minä uhmasin tuulta ja riensin graafikkosisko Paulan kanssa verkatehtaalle.  Meillä on tiedossa runsaan viikon kuluttua litografianäyttely galleriassamme.  Se antoi kummasti potkua vedostaa vielä pari litokiveä.  Minä jatkoin japanineitosteni sarjaa.  Myös Paulalla on tekeillä sarja naiskuvia.  Ne sointuvat mukavasti yhteen.

 

to 3.1.2019

Jussi pääsi päivällä mökkihommiin.  Hommia riitti minullakin, sillä kävin siivoamassa kakkoskotimme.  Kuvittelin, että pyyhkäisen jääkaapin, imuroin ja pesen lattiat.  Totuus oli toisenlainen.  Pesin vahvalla pesuaineella jääkaapin lisäksi pakastimen (jossa lillui äklövettä), kaikki kaapit ja laatikot sekä tarrajäljet seiniltä ja ovista.  Kahden tunnin riehumisen jälkeen painoin oven kiinni ja toivon, että tämä oli tässä.

Jatkoimme iltapäivän tunteina Paulan kanssa puuhastelua litokivien ihmeellisessä maailmassa.  Olimme molemmat onnellisia, kun saimme aikaiseksi muutaman onnistuneen vedoksen.

 

pe 4.1.2019

Tästä tuli jatkokertomus.  Minua poltteli saada neitoseni näyttelykuntoon.  Riensin heti aamukahvin jälkeen pajalle.  Telasin väritaustat ja olin lopputulokseen tyytyväinen.

 

NEITOSELLENI PITÄISI KEKSIÄ NIMI

Nyt minulla on tarpeeksi vedoksia tulevaa näyttelyämme varten.  Vain kehystys puuttuu.  Niin ja nimi.

 

PAINON ALLE UNOHTUNUT KUKKAVEDOS

Meillä on grafiikanpajan puolella hulppea pino olutpahveja, joita käytämme kosteiden vedosten kuivattamiseen.  Kun laitoin neitoseni painon alle, löysin yllättäen sinne unohtuneen kukkavedoksen.

Tänään on taas kerran tiedossa jännittävä ilta.  Praktikum-kurssimme jatkuu ja nyt on aika esitellä kollaasimme.  Minun tanssisalini ja näyttelijät on pakattu matkaan.  Olen valmis.

 

su 6.1.2019

”Erinomaista työtä”, näin sanoi opettajamme Antti nukketeatteri-kollaasistani.  Olin tyytyväinen.  Nyt suunnittelen jo täysillä seuraavaa haastetta, joka on moniosainen teos.  Diptyykki, triptyykki tai useampiosainen.

 

PARATIISI-LUONNOS

Minulla on vaatimaton suunnitelma – teen paratiisin.  Keskelle Aatami, Eeva, omenapuu ja käärme.  Toiselle sivulle enkeleitä, toiselle hyvä paimen -teeman mukaan lammaslauman.  Aamuyöstä ei taas nukuttanut, kun mietin toteutusta.

 

PARATIISI GRAFIIKKAVERSIONA

Olin aamulla niin täpinässä, että oli pakko rientää grafiikanpajalle heti aamukahvin jälkeen.

 

AAMUN SININEN HETKI

Paratiisi syntyi vauhdilla, olinhan sen jo miettinyt valmiiksi.  Mutta ei siinä kaikki.  Olen suunnitellut kaiken muun ohessa villiä viidakkoa.  Josko siitä tulisi jopa koko aineopintokokonaisuuden lopputyö?

 

SAVANNI

Oli ihan pakko kokeilla, miten viidakon eläimet toimivat grafiikkamenetelmällä.  Olin iloisesti yllättynyt, että yksinkertaiset kirahvit heräsivät väriä telaamalla henkiin.  Mitä vielä ehdinkään tehdä kun aikaa on runsaat puoli vuotta!

Huomenna pääsemme Jussin kanssa toisenlaisiin tunnelmiin.  Varasin meille edestakaiset junaliput Helsinkiin.

Juhlistamme ”Kissat ja koirat” -näyttelyn avajaisia illalla AkvArt galleriassa.  Kissojen, koirien ja taiteen ystävät, tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.