yhdessä – ero – yksin

YHDESSÄ

Tammi-helmikuussa 2019 oli aika tehdä kuvataiteen aineopintoihin kuuluvan praktikum-kurssimme päätehtävä.  Se tarkoitti pientä sarjaa valitsemastaan aiheesta valitemallaan tekniikalla.  Päätin käyttää mahdollisuuden kokeilemalla grafiikanmenetelmällä yksinkertaista tarinaa.  Ensimmäisessä kuvassa nuori neito ja komea poika seisovat käsi kädessä vihreässä luonnossa.

 

ERO

Toisessa kuvassa luonto on tummanpuhuva.  Neito on paikallaan mutta poika lähtee omille teilleen.

 

YKSIN

Kolmannessa kuvassa näemme neitosen yksin  haaleassa maisemassa.  Tarina on ikiaikainen ja aina totta.  Se ei ole minun tarinani mutta tuttavapiirissa on monta koskettavaa esimerkkiä.  Mietin tarinalle neljättä kuvaa.  Siinä neitosemme kanssa voisi olla toinen neito tai pikkulapsi.  Tai vanha taru: neitosen kyyneleistä kalliolle kasvoi ihmeen kaunis kukka tai puu.  Kolmen sarja antaa kuitenkin mielikuvitukselle tilaa.

Toteutin kuvasarjan telaamalla väritaustat.  Veden välkkeen sain aikaiseksi lamppuöljypisaroilla.  Maiseman kalliot muotoilin offsetpellistä.  Samoin neitosen ja pojan hahmot.  Värit levitin telaamalla.  Halusin lopputuloksesta pelkistetyn.  Tehokeinoina oli vain värien valinta tunnelman mukaan.

 

TARINA LOPPUKATSELUSSA

Praktikum ykköskurssimme päättyi 23.2.2019.  Katsastimme viikonloppuna kaikkien päätyöt.  Minä pääsin esittelemään tarinani jo perjantaina.  Sain kiitosta pelkistetystä toteutuksesta.  Olin tyytyväinen.  Nyt sitten odottelemme itse kukin arvosanaa koko kurssista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.