paratiisi-triptyykki

PARATIISI GRAFIIKKAVERSIONA

su 6.1.2019

Kolmas praktikum ykkösen harjoitustehtävämme kuului näin:

”Ensi viikonlopun pikkutehtävä on ”moniosainen teos”.  Eli siis diptyykki, triptyykki tai vielä useampi osainen. Väline on vapaavalintainen. Voitte tehdä sillä itselle tutuimmalla, tai sitten valita välineen idean kehittymisen mukaan.  Tehtävän pointti on miettiä teoksen osien suhdetta toisiinsa.”

Minulle tuli ensimmäisenä mieleen alttaritaulu.  Tapahtuman päähenkilöt esiintyvät keskellä ja molemmilla sivuilla on aiheeseen liittyviä kuvia.  Miksi en tekisi aiheista perinteisimpää – paratiisia.  Mutta en perinteisellä tekniikalla vaan pelkistettynä sarjana grafiikanmenetelmillä.  Monotypia?  Carborundum?  Kartonkigrafiikka?  Keskelle tietysti Eeva ja Aatami, omenapuu ja käärme.  Sivuille tulee kukkiva puutarha ja eläimiä.   Lampaita?  Jos tähän yhdistäisi vielä hyvä paimen -teeman.  Voisiko taivaalla lennähdellä pieniä enkeleitä?

TRIPTYYKKI TÄMÄKIN

Askartelin grafiikkakortteja ja hyödynsin niissä lammaslaumaani.  Huomasin, että nekin muodostivat hauskasti kolmeosaisen sarjan.  Tässä siis bonustehtävä, joka noudattaa tehtävänantoa.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.