tammikuu on lopuillaan

AURINGONSÄTEITÄ

su 27.1.2019

Mikähän siinä on, että tammikuu tuntuu aina vuoden pisimmältä kuukaudelta.  Vielä ei voi odottaa kevättäkään.  Nyt olemme onneksi loppusuoralla.  Lunta on enemmän kuin riittävästi ja pakkaset jatkuvat.  Påivät ovat jo selvästi valoisammat kuin aikoihin.

Viikonlopun estetiikan kurssi oli innostava.  Opettajamme taiteen tohtori Mika Karhu pöllytti perusteellisesti ajatuksiamme.  Meillä on vielä yksi teoriajakso edessä.  Sen jälkeen jokainen pitää 10-15′ esitelmän aiheesta ”Taide maailmassa, sosiaalisena kokemuksena”.  Pohdinnassa on syytä käyttää luennoilla käytettyjä termejä, jotka eivät todellakaan ole kansantajuisia.  Hmmmm.

Anna ja pojat tulivat lauantai-iltana tänne Hämeenlinnaan.  Tänä aamuna mittarissa oli -19 astetta.  Jäin suosiolla Samun ja Miskan kanssa kotiin, kun Anna ja Jussi kävivät mökillä tarkistamassa remontin.  Pelasimme Unoa – Samu voitti – ja katselimme Viirua ja Pesosta.  Keittelimme kalasoppaa ja teimme hedelmäsalaattia.  Pakastimesta löytyi poikien iloksi jäätelöä.

 

KUMMITYTTÖ PÄIVIN JOULUTERVEHDYS

Illalla kävimme Jussin kanssa kummityttöni Päivin luona Ruusunpunantiellä.  Iiris 7v vietti syntymäpäiviä.  Kissakakku oli korkea ja komea.  Tapasimme siellä Päivin vanhemmat, Tuiren ja Karin.  Olemme ollet Tuiren kanssa kavereita kuusivuotiaista lähtien.  Vaikka tapaamme harvoin, sillä ystävät asuvat Kuopiossa, juttu jatkuu siitä mihin se edellisellä kerralla jäi.  Niin nytkin.  Vaihdoimme kuulumiset ja toivoimme tapaavamme ihan vähän useammin.  Edellisen kerran tapasimme Iiriksen neljävuotispäivillä.

 

ke 30.1.2019

Kevään maalauskursseista toinen ehti jo loppua.  Abstrakti maalaus ei ehkä ole minun juttuni, mutta kiinnostavaa sekin.  Ja yllättävän vaikeaa.  Sain kolme pientä akryylityötä puolivalmiiksi.  Iloa kuvataiteesta kurssi jatkuu maaliskuulle.  Sillä kurssilla voin jatkaa.

Jussi yllätti eilen.  ”Heikinpäiväjuhlaviikot jatkuvat”, hän ilmoitti ja toi kotiin kilon pussillisen sinisimpukoita.  Ne ovat meidän molempien herkkua.  Minä reippailin Goodmanille hakemaan pullollisen hyvää valkoviiniä.

 

KATTILALLINEN SIMPUKOITA, NAM

Niin me istuimme saunapuhtaina pöydän ääressä gourmetillallisella.  Minun puolestani heikinpäivät voivat jatkua koko vuoden.

Vietin aamupäivän grafiikanpajalla.  Sen jälkeen sinne tuli tungosta.  Niinpä siirryin alakertaan leikkelemään carborundumkukkia.

 

KUKKATARHANI PÄÄSEE KOLLAASIKURSSILLE

Kuvassa on sekä kukkalaattoja että vedoksia.  Minulla on tiedossa ensi viikolla pop up -kollaasikurssi opistolla.  Kehittelen sitä varten omatekoista materiaalia.  Aiheena on unelmat.  Unelmani kesästä ja kukkatarhasta on niin totta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.