blacktop/dissection

Niko Skorpion BLACKTOP/DISSECTION on installaatio, joka purkaa road movie -elokuvagenreä peruselementteihinsä ja tarkastelee pinnan alta löytyviä asioita. Installaation keskiössä on kaksiosainen, kaksikanavainen videoteos Blacktop/Dissection.

Kevään 2019 viimeinen Kirjoituksia Koneesta kurssi-ilta alkoi 14 minuutin videon katselulla. Kirjoitimme viriketehtävänä sen perusteella pienet tarinat teemoista näköhavainto – tunne – kysymys. Tässä minun tunnetilani vauhti: ”Se sokaisee, se villitsee, se saa sielun lentämään. Vauhtisokea, minäkö? Kyllä.” Toisena tehtävänä oli pohtia liikettä ja pysähtymistä. Kirjoitimme ensin viisi lausetta, joissa oli vauhtia. Sen jälkeen herkistelimme pysäytyskuvilla. Kun nämä vuorottelivat, syntyi tarinoita. Jopa runollisia.

Kurssimme jää nyt pitkälle tauolle. Jatkamme vasta tammikuussa 2020. Tämä siksi, että opettajamme Päivi pitää syksyn sapattivapaata. Hän lupasi raportoida aikanaan, miten se meni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.