jos olisin horoskooppimerkkini

Olisin rapu. Tuo hidas ja takaperin kulkeva kummajainen. Asuisin villisti virtaavissa puroissa ja ravinteikkaissa järvissä. Liikkuisin pohjakivien lomassa ja etsisin sieltä ravintoa. Loppukesällä välttelisin mertoja, sillä olen nähnyt miten siskot ja veljet ovat jääneet ansaan. Heillä on ollut kaamea loppu. Olen kuullut kauhutarinoita, miten raakalaiset ovat upottaneet rakkaani kiehuvaan veteen, keittäneet heidät tulipunaisiksi, jäähdyttäneet ja syöneet. Puistattavaa.

Minä kellun kuun valossa väljässä vedessä ja annan viileän virran hyväillä panssariani. Kerron lapsilleni, etsikää syrjäisiä kivenkoloja. Älkää antako pahojen ihmisten houkutella teitä verkkoihin. Nauttikaa vapaudesta ja kiireettömästä elämästä.

Horoskoopissa merkkiini yhdistetään koti, turvallisuus, lapset, hellyys ja herkkyys. Rapunainen leipoo ja pitää huolta läheisistään. Hän elää tunteidensa varassa. Ravulla on taipumusta huolehtia ja murehtia paljon ja kaikesta. Hän on taiteellinen ja rakastaa matkustamista. Kuu on hänen taivaankappaleensa ja värinsä hopea. Tunnistan kyllä tässä itseni. Olen rapunainen – hyvässä ja pahassa.

Kiinalaisessa horoskoopissa olen härkä tai puhveli. ”Varmaotteisen Härän merkin alla syntyneet ovat kärsivällisiä ystäviä, puolustuksen ja tuen linnoituksia sekä hedelmällisiä tuottajia. Havaitseva Härkä on ahkera oppilas, velvollisuudentuntoinen isäntä ja uskollinen kumppani. Ulkoilmassa viihtyen hän kunnioittaa rajojaan, vaalii perinteitä ja on tarkkaavainen yksityiskohdissa.”

Olen siis myös härkä – hyvässä ja pahassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.