julkaise oma kirja

IHASTUIN, INNOSTUIN JA PETYIN

Kävin Linnan marttojen kanssa tutustumassa Karistoon. Näimme videon, joka kertoi kirjapainon 110 vuotisesta historiasta. Näimme myös demon, miten itse kukin voi tehdä omakustannekirjan. Komealta kalskahtava nimi Kansallistarusto antaa mahdollisuuden kirjoittaa ja julkaista kirja. Tekstin lomaan voi lisätä myös kuvia.

Alkuinnostuksen jälkeen petyin. Editori oli kömpelö. Se jakoi valmiiksi kirjoitetun tarinan kappaleisiin niin tehokkaasti, että lähes joka lause oli oma kappaleensa. Tyhjiä rivejä sai kyllä käsin poistettua, mutta se jos mikä oli turhauttavaa. Kun lisäsin tekstiin kuvia, sovellus kaatoi tietokoneen sattumanvaraisesti. En huomannut tallentaa tarpeeksi tiuhaan ja menetin paljon vasta kirjoitettua tekstiä. Ainoa hyvä puoli oli, että esikatselutilassa ohjelma nitoi tekstin kirjan muotoon.

Viimeinen pisara oli, kun tarkastelin hintoja. Pienin julkaistava kappalemäärä oli 30. Hinta vaihteli kirjan koon mukaan 16 – 23 euroon. Mitä teen kirjapinolla, josta kukaan ei maksa moista hintaa. Taidan pysytellä tutussa toimivassa Ifolor-mallistossa. Sieltä voi tilata vaikkapa vain yhden kappaleen itselle iloksi ja toisen lapsille lahjaksi.

JOS OLISIN KAHVIKUPPI

Olen jatkanut teemaa ”Jos olisin”. On rentouttavaa kirjoitella pieniä tarinoita, jotka perustuvat elettyyn elämään. Jonain päivänä julkaisen sen vaikkapa e-kirjana. Tarinoita voi jo nyt lukea ”Sanataidetta” blogista otsikolla ”Mielikuvituksia”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.