pääsiäisviikolla lämpenevää

VOI SITÄ NÄINKIN ASETELLA KUKKIA

ma 15.4.2019

”Säätiedotus lupaa pelkästään aurinkoa ja lämpöä”. Helsingin Sanomien ennuste hiveli silmiä. On tässä jo paleltukin. Minulla on tiedossa arkinen viikko ennen juhlapyhiä. Arki tarkoittaa aherrusta grafiikanpajalla. Sain praktikum kakkoskurssin katselussa palautetta, jatka harjoituksia. Minä olen tunnollinen oppilas ja jatkan. Itse asiassa mielelläni, sillä näin itsekin uusia mahdollisuuksia lopputyöaiheeni parissa.

ti 16.4.2019

HELSINGIN HUMUSSA TYTTÄREN KANSSA

Tein pikakäynnin Helsinkiin. Anna tarvitsi lastenvahtia ja minähän riensin. Tänään kävi niin onnellisesti, että pojat olivat terveitä ja pääsivät päiväkotiin. Minä vietin Annan kanssa Helsinki-päivää. Kävimme yhdessä katsomassa Ateneumissa Kupkan näyttelyn. Minä pidin aika monesta maalauksesta mutta abstrakti maailma oli outo.

František Kupka, Pianon koskettimet, Järvi, 1909 / 79 × 72 cm / öljy kankaalle / © National Gallery in Prague 2017

Paitsi tämä yksi työ, joka oli meidän molempien suosikki. Se oli minulle ennestään tuttu taidekirjoista. Livenä se oli vieläkin vaikuttavampi.

Kävin vielä itsekseni Taidehallissa katsomassa Nuorten näyttelyn. Tunsin olevani vanha, sillä ne työt eivät koskettaneet. Niin ja kävinhän minä vielä omassa näyttelyssäkin. Ripustin joulukuussa Helsingin Hammas Mehiläiseen Eteläesplanadi 22 A, toinen kerros, yhdeksän akryyli- ja öljyvärimaalausta. Siellä ne olivat kaikki tallessa. Vastaanottovirkailija kertoi, että tauluista on pidetty. Se kuulosti hyvältä.

to 18.4.2019

Mökillä oli kesä. Keinulle paistoi aurinko. Joimme termospullokahvit ja nautimme. Kaikki tämä sen jälkeen kun olimme raataneet toista tuntia mökin siivouksen parissa. Revimme lattiansuojat irti, säkitimme ne ja minä pääsin lakaisemaan pahimmat pölyt. Lopputulos oli kerrassaan hieno. Nyt viimeistään näki, miten avaraksi tila on muuttunut.

Näin runsaasti kevään merkkejä. Linnut lauloivat riemukkaasti, keltainen sitruunaperhonen lenteli pihapiirissä ja ensimmäiset sinivuokot olivat auenneet.

VANAJAVESI ON KOHTA SULA

Ranta oli jo sula. Järven selkä oli vielä jään peitossa. Kevät etenee nyt vauhdilla, sillä pääsiäispyhiksi on luvassa lämmintä. Ajelimme kotiin Aulangon kautta. Puistometsässä sinivuokot kukkivat värikkäinä mattoina ruskeiden lehtien lomassa.

Olen tehnyt tänään uuden aluevaltauksen. Asensin ihan itse puhelimeeni Instagram-tilin. Olen jo pitkään pähkäillyt, että se voisi olla mukava lisäpalikka. Satuin kysäisemään graafikkoystävä Kukalta, onko hän Instagramissa. Kyllä oli ja näytti auliisti miten se toimii. Niinpä rohkaisin mieleni ja testasin. Toistaiseksi olen vain kirjautunut sisään. Miten käyttö pelittää, se jää nähtäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.