tuleeko kesä?

MÖKKIPIHA ON JO HELEÄN VIHREÄ

ke 29.5.2019

Sateentihkua, koleaa, epävakaista. Näistä on toukokuun loppu tehty. Kävimme eilen Jussin kanssa mökillä. Päiväseltään. Päivä oli kyllä onnistunut, sillä nyt vedet virtaavat. Muualtakin kuin pilvistä. Siis kaivosta. Nyt mikään ei voi enää estää perusteellista siivousta.

VALEANGERVOT OVAT TERHAKOITA

Homma etenee pikku hiljaa. Saamme ensi viikonloppuna Miikan apujoukoiksi. Minulla on jo suunnitelma, mitä teemme porukalla.

helatorstai 30.5.2019

Anna pakkasi aamulla tila-autoonsa pojat, papan ja noin kymmenen vaate- ja ruokakassia. -Olemmehan reissussa kolme päivää, hän perusteli. Heipatimme. Retkikunta lähti ajamaan pohjanmaalle. Minä jäin kotiin ahkeroimaan lopputyöni parissa. Enhän olisi autoon mahtunutkaan.

Galleria Paperihuoneella vaihtuu näyttely. Olin eilen mukana, kun Karkki Mäkelä ripusti värikkäitä akryylimaalauksia seinille. Hyvä kun saamme taas kevätvärejä. Perjantaina juhlistamme hänen ja Anna Kolehmaisen näyttelyjen avajaisia. Ensi viikolla olen menossa Ahlmanin kesäkurssille. Tällä kertaa kirjoittamaan. Jännittää jo mukavasti. Tämä on ensimmäinen kerta tätä lajia.

STRESSIPALLOJA

Kävin eilen kuntotestissä. Jussi kävi jo alkuviikolla. Hän palasi tyytyväisenä. -Sain hyvät pisteet, hän kehui. En tiedä kuinka hyvät, mutta taisin kuitenkin päihittää. Sain nimittäin perustestistä pisteet 55/56. Tehtävät olivat helppoja. Piti seistä paikallaan eri asennoissa silmät auki ja kiinni. Mutta sitten kun piti seistä yhdellä jalalla silmät kiinni, sepä ei ollutkaan ihan helppoa. Fysioterapeutti laatii meille molemmille oman kunto-ohjelman. -Lisää voimaa käsiin ja jalkoihin sekä tasapainoharjoittelua. Kesäkausi alkaa juhannusviikolla. Olemme valmiit. Kävin testin jälkeen ensimmäistä kertaa elämässäni apuvälinekaupassa. Sain suosituksen ostaa pari pehmeää stressipalloa. Kotona voi harjoitella puristelemalla niitä. Nyt siis Jussin kanssa puristelemme.

su 2.6.2019

Minulla oli harvinaisen rauhallinen viikonloppu. Laitoin aineopintojen ensi viikon katselmukseen menevät työt valmiiksi. Yritin olla nyt järkevä. Valitsin mukaan vain omasta mielestäni parhaat vedokset. Reputettujen pino oli aika iso. Kirjoittelin myös satuja. Helmi, Toivo ja Mama Maddalena ovat olleet ajatuksissani jo muutaman viikon. Satuhahmot, joita ajattelen öisin. Kehittelen tarinoita aamuyön tunteina ja kirjotan ne sitten aamulla puhtaaksi. Juttuja on kohta niin paljon, että kirjaideasta voi tulla totta. Jos ei muuten niin omakustanteena. Tässä linkki Kuvakertomuksia. Saa kommentoida.

OTSO TOKALUOKKALAINEN

Miika lähetti kuvan koulun päättäjäisistä. Lapsilla alkoi kesäloma. Mikä sen mukavampaa. Eiköhän niitä mökkikelejäkin vielä tule.

LAPPAJÄRVEN UIMARI SAMU

Pohjanmaan matkalaiset kotiutuivat lauantaina. Anna lähetti hauskan videon. Samu ja Miska juoksivat nakuina järveen heti kun auto oli pysähtynyt. Kun he ehtivät nilkkoja myöten veteen, vauhti pysähtyi kuin seinään. Lappajärven vesi oli tosi kylmää ja tuuli puhalsi navakasti. Niin muuten puhalsi täälläkin. Istuin perjantai-iltana television äärellä ja kuuntelin, kun tuuli riepotti pihanpuolen muoveja. Pelkäsin, että koko talo lentää ilmaan. Aamulla osa muoveista oli repeytynyt ja kiinnitysnaruja oli pitkin pihaa.

SATAAKO PIAN?

Tänään sunnuntaina oli sateenuhka ilmassa. Meillä oli mökillä kunnon talkoot. Saimme Miikan vahvistusjoukoiksi. Minä pesin molemmat jääkaapit, Miika kantoi lautakasoja pois pihapiiristä ja Anna raivasi ulkopöytää esiin rojun keskeltä. Samu ja Miska touhusivat vesileikeissä. Jussi toimi konsulttina. Olen luottavaisella mielellä, että viimeistään juhannuksena meillä on entistä ehompi mökki kesäkäytössä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.