muutimme mökille

TÄSSÄ SYNTYY KUUSENKERKKÄSIIRAPPIA

su 16.6.2019

Eilen oli jännittävä päivä. Minulla oli todennäköisesti elämäni viimeinen koulupäivä ja siitäkin lintsasin puolet. Toki kurssipäiviä tulee jatkossa, mutta opiskelu taitaa olla nyt tässä. Aineopintokokonaisuuteen kuuluva Praktikum II kurssi on käyty. Lopputyönäyttely Iittalassa toteutuu syys-lokakuussa. Suurin osa näyttelytöistä on valmiina. Tämä tarkoittaa, että kesäloma voi oikeasti alkaa.

Muutimme jo viikko sitten mökille remonttikaaoksen keskelle. Olen pikku hiljaa laittanut tavaroita paikoilleen. Se ei näy missään. Olemme juoneet viikon pannukahvia, sillä kahvinkeittimen kansi on ollut hukassa. Se löytyi eilen. Muutakin hyvää tapahtui. Hampaasta lähti viikko sitten paikka. Lintsasin todellakin koulusta ihan siitä ilosta, että sain pika-ajan hammaslääkäriin. Seuraava vapaa aika oli nimittäin elokuussa.

Anna ja pojat ovat olleet viikonlopun ilonamme mökillä. Vaikka on ollut kylmä, pojat ovat käyneet uimassa. Eilen Anna haki rannalta kuorman tuoretta hiekkaa pihalaatikkoon.

KUVASSA KAKSI HERKKUSUUTA

Kevätilo jatkui, kun hän poimi poikien kanssa kuusenkerkkiä. Nyt meillä on kaksi purkillista kuusenkerkkäsiirappia uuttumassa.

POJAT KOKKASIVAT TIILIMURSKAKEITTOA

Jussi lämmitti saunan ensimmäistä kertaa tänä kesänä. Se tuntui hulppealta pienen kaupunkisaunamme jälkeen. Tänä aamuna aurinko pilkisti parin pilvipäivän jälkeen.

VANHAT ALPPIRUUSUT JAKSAVAT KUKKIA MÖKKIPIHALLA VUODESTA TOISEEN

Juhannusruusut aukaisevat juuri nuppujaan. Kesä saa tulla. Olemme valmiit.

ma 17.6.2019

Mökkipiha tuoksui aamulla kesältä. Lämmin suvituuli hyväili ihoa, kun lähdimme metsälenkille. En ollut uskoa silmiäni, kun Jussi hihkaisi, katso. Kesäkuun puolessa välissä ensimmäinen tatti. Poimin sen hellävaroen ja suikaloin palattuamme pannulle. Toivottavasti tämä tietää hyvää sienikesää.

SIENIKESÄ ON ALKANUT JA HESARI KÄÄNNETTY MÖKKIPOSTILAATIKKOON

Oli sääli lähteä mökiltä kaupunkiin. Oli pakko, sillä kuntokoulumme alkoi tänään. Kävelimme kaupunkikodista Hämeenlinnan tasapainoklinikalle. Viiden hengen senioriryhmämme oli mukava. Samoin fysioterapeutti Rauna, joka ohjasi kaikkia yksilöllisesti. Olin tyytyväinen, että laitteet tuntuivat helpoilta ja ilmapiiri oli rauhallinen. Hiki tuli, mutta se oli tarkoituskin. Jussikin vaikutti tyytyväiseltä.

KATUTAIDETTA HÄMEENLINNAN TORILLA

Huomenna Jussi vie auton huoltoon. Sen jälkeen pääsemme takaisin mökille.

ke 19.6.2019

Juhannusviikko on hyvässä vauhdissa. Saimme eilen hoidettua kaupunkiasiat. Pesin kolme koneellista pyykkiä. Kävin grafiikanpajalla tekemässä uusia vedoksia Satumaa-sarjaan. Vaikka lopputyönäyttelyyn on kolme kuukautta aikaa, tiedän että syyskuussa iskee paniikki. Jussi sai auton huollettua. Ajelimme iltapäivällä ruokakaupan ja puutarhan kautta mökille. Veimme matkalla punaisia pelargonioita vanhempieni haudalle Pyhän Ristin kirkolle.

KESÄN VÄREJÄ

Ensimmäinen unikko oli auennut mökkipihalla. Ilta oli aurinkoinen. Istuimme keinulla ja nautimme, kun pääsimme pois kaupungin humusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.