ruskan värejä

SYYSVÄREJÄ KAUPUNGISSA

su 29.9.2019

Tänä vuonna syksy tuli liian nopeasti. Mökkikausi loppui Jussin syntymäpäivään. Olemme siirtyneet kaupunkielämään ja odotamme jo hartaasti julkisivuremontin päättymistä. Tuuli on riepotellut pihan puolen muoveja siinä määrin että asunnossa käy jatkuva pauke.

POUTAPILVIÄ VANAJANSELÄN YLLÄ

Teimme eilen päiväretken mökille. Jussi tilasi tontin nurkalle hiekkakuorman. Sille on käyttöä, sillä polku rinnettä alas muistuttaa ojaa.

SYKSYN SIENIÄ

Anna ja pojat kävivät sienimetsässä sillä välin kun minä kokkasin perunoita ja jauhelihakastiketta. Jussi paistoi muurikalla lohta. Kaikki maistui punaposkisille sienestäjille.

POIKIEN SUOSIKKILEIKKIPUISTO

Jatkoimme mökiltä matkaa Iittalaan. Kuvataiteen aineopintojen lopputyönäyttely on nyt ensimmäisen ryhmän osalta purettu. Minun työni siirtyvät sujuvasti grafiikanpaja Paperihuoneelle. Vietämme avajaisia ensi tiistaina klo 18-20.

ti 1.10.2019

Ulkona sataa ja tuulee. Toivottavasti löytyy rohkelikkoja uhmaamaan säätä illan avajaisten aikaan. Olen auttanut Minttu Saarista hänen hulvattomassa näyttelyiloittelussaan.

MINTUN NÄYTTELYN OTSIKKO KUULUU ”SAAKO LIHAVA NAINEN TANSSIA?”

Näin Minttu facebookissa: Näyttelyssä näkyy Espanjassa vietetyt ajat, naiseuden pohdinnat, ”koti, uskonto ja isänmaa”, historiaa sekä nykykulttuuria, vakavia ja vähemmän vakavia aiheita kuten tyttöjen ympärileikkaus sekä karvankasvu unohtamatta ilmastonmuutosta ja omia valintoja paremman tulevaisuuden eteen, hedelmällisyyttä ja rituaaleja. Sanoisin että enemmän mun näköistä näyttelyä ei ole ennen nähty.

VILLI VAPAA LUONTO VALTASI GRAFIIKANPAJAN IKKUNALAUDAN

Grafiikanpajan puolella on tyystin erilainen tunnelma. Ehkä on hyvä, että minun Satumaassani on rauhallinen tunnelma. Hehkutan avajaisten jälkeen lisää.

ke 2.10.2019

Iloiset avajaiset ovat ohi. Tunnelmakuvia löytyy otsikolla Satumaa-sarja Galleria Paperihuoneella.

KÄVELYREITTI TAIDEARTTELIIN KULKEE ENTISEN TYTTÖLYSEON OHI – OLEN PALANNUT JUURILLENI

Reippailin aamulla jatkamaan Hämeen Taidearttelissa aloittamaani frescoa. Vuorossa oli luuliiman keitto. Sivelin liimalla edellisellä kerralla maalatun pinnan ja levitin sen päälle sideharsokankaan. Sivelin myös sen päälle liimakerroksen. Jännitys säilyy, sillä pääsen jatkamaan freskoa vasta, kun liima on kuivunut muutaman päivän.

su 6.10.2019

Minulla oli eilen Kuvataiteen aineopintojen viimeinen opiskelupäivä. Kakkosryhmän näyttely on hyvässä vauhdissa Iittalassa.

LUOKKAKUVA

Opponointipäivänä koko ryhmämme 19 henkeä plus opettaja olivat paikalla. Päivä oli pitkä, kun kakkosryhmäläisten töitä tarkasteltiin perusteellisesti. Nyt odottelemme arvosanoja.

Muuten arki on pyörinyt rutiinilla. Minulla on lähes joka päivä menoja. Perjantaina oli vapaapäivä.

PUNAJUURIRISOTTOA JA PAISTETTUA HALLOUMIA

Juhlistimme sitä Jussin kanssa testaamalla tuoreen ravintola Uoman täällä Hämeenlinnassa. Olin tosi tyytyväinen gourmetannokseen. Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.