taikasivellin – luku 25

Michelangelo oli ollut kuuliaisesti mukana päiväkodin askareissa ja jalkapallopelissä. Hänen lempipuuhiinsa kuului piirustus ja maalaus. Mama Maddalenan antama taikasivellin oli hänen aarteensa. Hän maalasi mieluiten omassa huoneessaan poissa muiden lasten katseilta. Hän tähyili ikkunasta linnan puutarhaan. Sivellin piirsi kukkia, puita, koiria, oravia ja perhosia.

Ellinoora sattui poikkeamaan pojan huoneeseen, kun tämä oli syventynyt maalaamiseen.

-Mikke, ei voi olla totta. Nämähän ovat kerrassaan hienoja. Tiedätkö mitä, järjestetäänkö taidenäyttely. Linnan martat ovat tulossa vierailulle. Yllätetään heidät. Michelangelo oli hämillään.

-En tiedä, en ole vielä näyttänyt näitä kenellekään.

-Sitä parempi, kaikki yllättyvät. Älä ole turhan vaatimaton poikaseni.

Martat tulivat ja ihastuivat.

-Upeita akvarelleja. Olet maalannut kaikki lempikukkamme. Elli, kehystä ne niin saat raikasta taidetta linnan seinille. Esi-isiesi muotokuvat näyttävätkin jo aika pölyttyneiltä. Ellinoora oli hämmästynyt.

-Voiko tauluja vaihtaa? Hän oli ajatellut, että ne jos mitkä olivat pysyviä. Hän ei todellakaan halunnut katsella tuimailmeisiä vanhoja partoja, jos oli lupa päästä niistä eroon.

-Sitä sanotaan konmariksi, martat tiesivät.

-Marttasiskot, rakastan teitä. Aloitamme heti huomenna linnassa suursiivouksen. Laitan vanhat maalaukset kierrätykseen. Michelangelo ja päiväkodin lapsukaiset saavat maalata linnan seinät täyteen värikkäitä kuvia. Niin ja pihamuuri kaipaisi kovasti nykyaikaista graffitia. Nyt Mikke, sinulla on näytön paikka.

Michelangelon silmiin syttyi intohimon loiste. Tämä oli hänen juttunsa.

-Maalaan tosi villejä kuvia. Ellinoora-täti, saat vielä nauraa niille.

Näin tapahtui. Pihamuurilla kiemurteli tuota pikaa hurjia mielikuvitushahmoja. Lapset ulvoivat naurusta. Mistä Mikke kaikki ne keksikin. Ellinoora ihastui.

-Linnastani tulee vielä matkailunähtävyys. Taidan laittaa facebookiin kuvia. Mikke, veikkaanpa että sinua pyydetään koristamaan muitakin linnoja. Varokin, ettet maalaa niihin hienompia kuin nämä.

-Helmi, minäkin pidän piirtämisestä ja maalaamisesta. Koulussa on vaan tosi vähän kuvistunteja. Voisinko maalata täällä sinun luonasi?

-Tottahan toki. Minulla on hyvät venäläiset akvarellivärit ja paperiakin löytyy. Haluatko kokeilla vaikka heti.

-Minä tiedän, maalataan yhdessä.

-Maalataan vaan. Meillä onkin juuri sopivasti aikaa, ennen kuin äitisi tulee iltavuorosta kotiin. Yllätetään hänet. Maalattaisiinko vaikka toistemme kuvat.

-Joo, jos ei pidä olla näköinen.

-Ei tietenkään, höpsö.

Tarina jatkuu – luku 26

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.