pimeä marraskuu

MARRASKUUN MAISEMIA HÄMEENLINNASSA

to 28.11.2019

Odotan jo kovasti pikkujouluaikaa, kuumaa glögiä, tuikkuja. Nyt tuntuu että joka päivä sataa vettä tai räntää ja päivät ovat pimeitä illoista puhumattakaan. Elämä on palautunut arkeen viikon Mallorcan matkan jälkeen. Olen käynyt tällä viikolla kaksi kertaa kuntosalilla ja kerran vesijumpassa. Kulttuurihistorian opinnot jatkuvat, Kynäilijät kokoontuivat eilen ja uusia freskojakin on syntymässä.

Viikonloppuna on tiedossa kulttuuria ja lastenlasten tapaamisia pääkaupunkiseudulla. Siis virkistystä. Jussi jää kotimieheksi toipumaan matkan rasituksista.

ti 3.12.2019

Pitkä kaupunkiloma oli valopilkku harmauden keskellä. Lähdin perjantaina vesisateessa ja palasin maanantaina kirkkaassa auringonpaisteessa. Väliin mahtui lumisadetta ja jouluvaloja. Tapasin ilokseni koko viisikon. Lapset ottivat ilon irti pienestä lumikerroksesta.

SAMU JA MISKA PULKKAMÄESSÄ

Samu ja Miska kaivoivat pulkan ja stigan esiin.

OTSON JA ULPUN KANSSA ULKOILEMASSA

Kauklahdessa pihapiiri oli kuin sadusta lumisine omenapuineen.

Viikonlopun kulttuurianti oli laadukas. Kävin lauantaina Sinebrykoffin museossa katsomassa hurmaavan näyttelyn Lucas Cranach – Renessanssin kaunottaret. Osuin sopivasti yleisöopastukselle. Nuori esittelijäpoika oli niin innostunut aiheesta että kertoi grafiikasta, maalauksista, taiteilijasta ja renessanssiajasta tunnin verran pitämättä hetkeäkään taukoa. Olin vaikuttunut.

HELSINGIN JOULUVALOJA

Ihastelin mennen tullen Helsingin jouluvaloja.

TONTTULA

Kävin jopa katsomassa Stockkan jouluikkunan, joka tosin oli tänä vuonna vaisumpi kuin aikaisemmin.

TRIPLAN JOULUVALOJA

Oli kodikasta palata takaisin suurkaupungin valoista pieneen Hämeenlinnaan. Täälläkin maa oli valkoinen, mutta ei vielä liukasta.

pe 6.12.2019

Itsenäisyyspäivänä satoi silkkaa vettä. Sitä on luvassa jatkossakin. Liukkaat kelit tulivat sateiden myötä, mutta nyt maa on musta ja talven jäljet muisto vain. Keittelimme aamulla juhlapäivän kunniaksi riisipuuroa. Tarjosin sen mansikkahillon kera.

SADESÄÄLLÄ ULKOILEMASSA

Kävimme Annan ja poikien kanssa ulkoilemassa sadetta uhmaten. Minä palasin aika pian kotiin valmistelemaan päivän herkkuja. Blinitaikina kuplii lupaavasti ja sienisalaatti vetäytyy parvekkeella. Olen tyytyväinen, kun parveke on taas käytössä puolen vuoden remontin jälkeen.

BLINIT MAISTUIVAT

Lauantaipäivän kohokohta oli lastenelokuva Bio Rexissä. Minulla oli ilo päästä katsomaan Kuningatteren koiranpentu Samun ja Miskan kanssa.

Elokuva oli jännittävä ja kiinnostava. Suosittelen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.