kirjoittelua ja kulttuurihistoriaa

su 12.1.2020

Taivas oli vaaleanpunainen, kun riensin lauantaiaamuna Verkatehtaalle uudelle kirjoituskurssille.

  • Virittäytymistä faktaan ja fiktioon 11.1.2020
  • Tuore ilmaisu – katse kohti lyriikkaa 25.1.2020
  • Aistihavainnoista kuvaukseksi 8.2.2020
  • Henkilö ja hänen äänensä: monologi ja dialogi 22.2.2020
  • Kerronnan juoni ja jännite 7.3.2020
  • Jaetut tekstit ja palautteet (tai osallistujien toivoma sisältö)  21.3.2020

Ensimmäinen kokoontumiskerta oli virikkeellinen. Suurin osa meistä kirjoittajista oli naisia – niin kuin aina. Teimme mukavia pieniä harjoitustehtäviä ja luimme (vapaaehtoisesti) kirjoitelmat ääneen. Tästä on hyvä jatkaa.

ILLANVIETTOA

Saimme viikonloppuna harvinaisia vieraita. Jussin Esko-veli ja Arja poikkesivat. Veimme heidät nepalilaiseen ravintolaan syömään. Ilta vierähti kotosalla rupattelun ja punaviinin merkeissä. Arki alkaa maanantaina. Olen varannut meille proteiinipitoista dieettiruokaa. Nyt kun vähän irrottelimme, tuleva ponnistus tuntuu hyvältä ajatukselta.

Kuntosalin kevätkausi alkaa, samoin kulttuurihistorian tapaamiskerrat tutorimme Elina Virtasen kanssa. Hämeen kesäyliopisto on muuttanut HAMKiin. Siis harmillisen kauas keskustasta. Bussi vie ja toivottavasti myös Jussi vie. Tästäkin selvitään, sillä lähiopetusta on vain kolme kertaa. Sen jälkeen olemme omillamme ja suoritamme kevään kurssit verkossa.

ma 13.1.2020

Kevytviikot ovat alkaneet myötätuulessa. Yllätin itseni eilen kiertämällä pitkästä aikaa rantalenkin. Askelmittarini kiitti. Kilometrejä kertyi yli kahdeksan ja cardiopisteitä enemmän kuin aikoihin.

SATUMETSÄ

Olen kokannut meille meheviä kanafileitä ja valmistanut kulhollisia vihreää salaattia luomusitruunan ja oliiviöljyn kera.

DIEETTIVIIKON GOURMETLOUNAS

Hämmästyttävää, ettei ole nälkä vaikka välipaloja tekeekin mieli. Tänään kuntosalilla olo oli kevyt ja tuloksia syntyi. Elämä on tällä hetkellä epäilyttävän terveellistä.

KOLMAS DIEETTIPÄIVÄ

Kuvassa meidän tämän päivän herkut.

su 19.1.2020

Dieetti on sujunut ihmeen hyvin. Paino on pudonnut kannustavasti lähes kolme kiloa. Ostin siitä ilosta uudet istuvat mustat farkut. Oliko virhe, se jää nähtäväksi. Olemme Jussin kanssa ulkoilleet ahkerasti. Tarmoa on normaalia enemmän. Jussi tosin haaveilee, että heti kun ponnistus on ohi, repäisemme. Hmmmm.

Ystäväni Liisa kävi yökylässä. Hämeenlinnan teatteri esitti iloksemme mainion komedian Gabriel tule takaisin. Ihan vähän häiritsi muistikuva Tarmo Mannista hurmaavana Gabrielina.

KOTIMAAN KASVOT HÄMEENLINNAN TAIDEMUSEOSSA

Toinen kulttuurielämys oli käynti Hämeenlinnan taidemuseossa. Vaikka suurin osa maalauksista oli tuttuja, ne oli hauska kohdata jälleen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.