merkillinen helmikuu

to 13.2.2020

SOHJOKELI

Kysyin edellisessä päivityksessä, tuleeko talvi. No, ei näytä tulevan. Ruoho vihertää ja linnut laulavat. Helmikuussa. Otso 8v kertoi nähneensä koulumatkalla leskenlehden ”tai siis ainakin jonkun keltaisen kukan”. En ihan uskonut.

Vietin eilen Espoo-päivän. Poika oli kuumeessa ja vanhemmilla oli menoa. Meillä oli rauhallista ja mukavaa. Lueskelimme ja pelasimme lautapelejä sekä Unoa. Molemmat voittivat sopivasti. Palasin illalla pendolinolla kotiin. Junamatkoissa on se hyvä puoli, että ehtii lukea rauhassa. Nyt yksi tenttikirja on taas hallussa.

KIEHTOVA LUKUELÄMYS

Me kulttuurihistorian peruskurssilaiset olemme nyt omillamme. Opintokokonaisuuteen kuuluu neljä kurssia. Suoritimme kulttuurihistorian aikakaudet sekä metodologia ja historia -kurssit tutorimme Elina Virtasen kannustavalla myötävaikutuksella. Kolmas kurssi oli menneisyyden läsnäolo. Kävimme lähiopetusjaksoilla läpi tenttikysymyksiä ja harjoitustehtävien aiheita. Neljäs ja viimeinen kurssi käsittelee kulttuurihistorian tutkimusaloja. Saamme valita kuudesta kolmen kirjan kokonaisuudesta kaksi. Se tarkoittaa siis oikeasti kuusi kirjaa, jotka voi joko tenttiä tai pitää pohdiskelevaa lukupäiväkirjaa. Suositus on, että tämä kurssi on suoritettu toukokuun loppuun mennessä. Onneksi lukeminen ja kirjoittaminen sujuvat. Enpä olisi muuten tähän urakkaan ryhtynytkään.

Teimme alkuviikolla Jussin kanssa kulttuurimatkan muinaiseen Ostiaan. Vapriikissa Tampereella on hieno näyttely, jossa saa kiertää turistina Rooman satamakaupungissa. Suosittelen. Meillä oli paikallisoppaina tamperelaiset Sirpa ja Erkki. Kiitoksemme kestityksestä ja hyvästä seurasta.

ma 17.2.2020

Koko viikonlopun satoi silkkaa vettä ja vihainen tuuli puhalsi. Anna ja pojat eivät säätä pelänneet, vaan ulkoilivat reippaasti. Olimme tyttären kanssa lauantaina tarmokkaita. Siivosimme yhteistuumin jauhokaapin, kun Miska löysi sieltä pienenpienen ötökän. Aika monta jauho- ja riisipussia meni biojätteisiin. Tarmonpuuska jatkui vielä sunnuntainakin. Sulatimme pakastimen. Nyt saa kevät minun puolestani tulla.

Meillä oli myös elokuvaviikonloppu. Pikkupojat kävivät katsomassa äitinsä kanssa ”Vakoojat valepuvussa”. Anna ja minä karkasimme lauantai-iltana katsomaan kehutun elokuvan ”Parasite”.

Kuvaus oli upeaa, samoin Etelä-Korean maisemat. Veijaritarina lähti kiinnostavana liikkeelle, mutta päätyi väkivaltaiseksi. Siitä emme pitäneet. Meillä Jussin kanssa matkakuume kohoaa. Seuraamme koronavirustilannetta Thaimaassa. Toivottavasti matkasta tulee totta. Elämme vaarallisia aikoja.

ke 19.2.2020

Eilen oli vaihteeksi Helsinki-päivä. Galleria Kookoksessa oli iloinen avajaistunnelma.

GALLERIA KOOKOS RUNEBERGINKATU 17 HELSINKI

Tunsin itseni melkein taiteilijaksi, kun sain kertoilla grafiikanvedosteni tekniikasta.

TAITEILIJOIDEN ESITTELY

Tässä vielä näyttelyjuliste kutsuna taiteen ystäville.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.