hämeen hiihtolomaviikko

ma 24.2.2020

SAUVAKÄVELYLLÄ

Merkillinen helmikuu jatkuu. Lunta ei ole, hiihtämään pääsee vain sauvojen kera. Mukavaa sekin. Sateisen viikonlopun jälkeen kirkas auringonpaiste tuntui hyvältä. Tosin tuuli oli purevan kylmä.

Meillä on toiveita leppoisista tuulista, kun viikon kuluttua siirrymme kesäkauteen. Seuraamme uutisia koronaviruksen leviämisestä, mutta toistaiseksi tilanne Thaimaassa näyttää rauhalliselta. Olen varautunut matkaan ostamalla hengityssuojaimia (kolmannesta apteekista löytyi), käsidesiä ja kosteuspyyhkeitä.

Hiihtolomaviikkomme näyttää mukavan rauhalliselta. Tänään meillä on viimeistä kertaa kuntasalivuoro ennen matkaa. Vesijumppaa ei ole, mutta voimme jatkaa harjoituksia uima-altailla. Haaveilen vielä kulttuuripäivästä Helsingissä, sillä kiinnostavat näyttelyt loppuvat lomamatkamme aikana.

ti 25.2.2020

Sain eilen uskonvahvistusta kulttuurihistorian opiskelun etenemisestä. Palautin aamulla kurssin Kulttuurihistoria ja menneisyyden läsnäolo tehtävät. Ensimmäinen niistä oli Kari Immosen kuuden tunnin luento, josta piti löytää ydinkohdat ja kirjoittaa pohdiskeleva päiväkirja. Sain kolmosen, johon olin ihan tyytyväinen. Jännitti avata toisen tehtävän palaute. Kirjoitin W.G. Sebaldin romaanista Saturnuksen renkaat.

Marja-Leena, kiitos hienosta tekstistä. Käyt läpi Sebaldin vaativaa teosta ja avaat sieltä monia tasoja omien kokemustesi kautta. Tämä on hieno teksti. Kiitettävä arvosana, 4. yt. Hanne Koivisto

KULTTUURIHISTORIAN LUKUKIRJOJA

Ties vaikka joskus vielä jatkan aineopintoihin:) Kulttuurihistorian peruskurssi on ollut yllättävän vaativa. Lukemista on ollut todella paljon eikä se ole ohi vieläkään. Toivon saavani loput luettavat kirjat kirjastosta matkalle mukaan. Tilaus on vetämässä ja olen varausjonossa ykkönen.

ke 26.2.2020

Tämän päivän kohokohta oli Linnan marttojen vierailu Kaisan kukassa. Saimme täsmätietoa viherkasvien hoidosta ja tutustuimme uutuuksiin.

KAISAN KUKAN IHANUUKSIA

Minua kiinnosti erityisesti kasvit, jotka poistavat huoneilmasta epäpuhtauksia. Palmuvehka osoittautui sellaiseksi, joka voisi viihtyä myös maalaustilassani, jossa ei ole päivänvaloa.

to 27.2.2020

Kulttuuripäivä Helsingissä oli antoisa. Tapasimme Annan kanssa Taidehallissa. Anu Tuomisen näyttely oli kiehtova kekseliäisyydessään. Pidimme molemmat kovasti.

Kävimme lounaalla vietnamilaisessa ravintolassa Eerikinkadulla. Kesäkääryleet ja kuuma tofu-phokeitto sopivat mainiosti kylmään talvipäivään. Poikkesimme Olympia-matkatoimistossa tervehtimässä sisartani. Siellä oli hiljaista. Kysyin, onko matkoja peruutettu koronaviruksen takia. Ei, mutta kukaan ei osta uusia, Jaana kertoi. Hän oli juuri palannut Ranskasta ja sanoi siellä olleen hyvin rauhallista. Toivottavasti näin on myös Thaimaassa.

Iltapäivän kohteemme oli Kaapelitehdas. Kuvanveistäjien ja taidegraafikoiden teosvälitys oli värikäs ja inspiroiva. Minä mietiskelen parhaillaan, mitä rupean matkamme jälkeen tekemään työhuoneella. Sain sopivan piristysruiskun. Uudet aiheet ovat suunnitteilla. Kesällä on tiedossa parikin näyttelyä. Niistä sitten myöhemmin. Palasin iltajunalla virkistyneenä kotiin. Lupasin Annalle, että jatkamme kulttuurikierroksia huhtikuussa.

pe 28.2.2020

Vietin tänään laatuaikaa työhuoneella. Grafiikanpajan jääkaapissa oli odottamassa muna-pellavaöljy-vesiseos maalausnesteeksi. Koska matka lähestyy, se piti käyttää pois. Korjailin freskoja ja jatkoin lähes valmiita maalauksia. Päivitys löytyy otsikolla Uutta ja vanhaa.

TYÖHUONE

Loman aikana on hyvä suunnitella uusia aiheita. Mitä vielä syntyykään, se jää nähtäväksi. Mukaan otan akvarellitarvikkeet. Loman parasta ajankäyttöä on kävelyretkien ja ruokapaikkojen ohella maalaaminen, lukeminen ja kirjoittaminen. Kaikkeen on varauduttu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.