tervetuloa karanteeniin

ke 25.3.2020

Näin toivottivat ystävät, kun laitoin tekstiviestejä palattuamme eilen Thaimaasta. Jännitin koko pitkän matkan, lentääkö kone, kulkevatko taksit, onko lentokenttähotelli auki, selviämmekö kuumeen mittauksesta, ottaako Suomi meidät vastaan. Kaikki sujui kuitenkin suunnitelmien mukaan. Ainoa ero entiseen oli, että oli epätavallisen hiljaista. Turisteja oli vähän ja lähes kaikki käyttivät lentoasemilla hengityssuojaimia. Niin mekin. Kuumetta mitattiin sekä hotellissa että eilen aamulla Suvarhabhumin kentällä. Saimme vaaleanpunaiset tarrat rintaan testin läpäisystä.

Niin ja Jussi sai eritysikohtelun. Kun jätimme matkalaukut Finnairin tiskille, ystävälliset virkailijat tarjosivat miehelle pyörätuolikyytiä nähdessään, miten hitaasti hän liikkui. Jussi suostui ja niin saimme nuoren miehen työntämään hänet läpi suuren kentän lähtöportille asti. Minä kipitin vierellä. Oli ylellistä päästä turva- ja passintarkastuksesta erityisreittiä pitkin jonottamatta.

NÄKEMIIN

Kymmenen tunnin päivälento sujui leppoisasti elokuvia katsomalla ja lueskellen. Minulla oli kesken A.J. Finnin dekkari ”Nainen ikkunassa”. Siinä päähenkilöllä on paniikkihäiriö eikä hän uskalla poistua asunnostaan. Aihe sopi paremmin kuin hyvin tilanteeseen. Tai eihän meillä ole valittamista, sillä saamme kuitenkin käydä ulkoilemassa vaikka nyt 14 päivän kotiarestissa olemmekin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla kuulutettiin, että kaikki ulkomailta palaavat ovat todellakin karanteenissa ja julkisia kulkuvälineitä tulee välttää. Pääsimme silti vaikeuksitta kotiin. Haimme pikaisesta Alepasta kauppakassin (ei suositeltavaa) ja matkustimme Paunun expressbussilla Hämeenlinnaan (ei suositeltavaa). Päätimme pysytellä kaupungissa tulevat viikot, vaikka ensin suunnittelin vetäytymistä mökille (ei suositeltavaa). Että tällainen matkakokemus tällä kertaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.