kevään tuoksua

ti 21.4.2020

Luvassa lämpenevää. Miten hyvältä se kuulostaakaan. Vaikka pääsiäisen jälkeisellä viikolla oli aurinkoisia päiviä, puuskainen tuuli viilensi ilman tehokkaasti. Avasimme tänään terassikauden. Istuimme omalla parvekkeella ja nautimme lasilliset kylmää valkoviiniä. Vau.

MISKA JA SAMU KESÄTUNNELMISSA

Anna lähetti kuvan pojista Töölöntorilla. Näytti kesältä.

JOTKUT OSAAVAT VIRKATA

Pop up näyttelymme viereisessä Ystävyydenpuistossa jatkuu. Nyt sinne oli ilmestynyt hurmaava nukkenainen, joka on Elina Vänttisen käsialaa.

ke 22.4.2020

”Tehtäisiinkö yhteiskollaasi puistoon?” graafikkoystäväni Tiina-Katriina kysyi. Minulle sopi. Tiina leikkasi offsetpellistä näyttävän puun. Minä sommittelin taustalle kuvataiteen aineopintojen lopputyönäyttelystä säästyneitä kukkuloita ja etualalle eläinhahmoja. Siis ei vedoksia vaan alkuperäisiä peltilaattoja.

MINUN JA TIINA-KATRIINAN YHTEISTYÖN TULOS

Seuraava haaste oli, millä kiinnittää ne kovalevyalustalle niin, että ne kestävät ulkoilmassa. Niittipistooli ja liima eivät toimineet. Yritimme kiinnittää ne seuraaviksi pienillä nauloilla, mutta se oli hankalaa. Lopulta päädyimme tekemään laattoihin kaksi pientä reikää piikillä ja pujoitimme ne rautalangalla levyn taakse. Se toimi.

OSA MINUN ELÄINSARJASTANI

Olin tehnyt vuosi sitten kollaaseja pellille. Nyt kolme niistä pääsi mukaan pop up näyttelyyn.

RIPUSTUS SILLANKAITEESEEN

Aurinko paistoi heleästi, kun kiinnitimme työt riippumaan sillankaiteesta. Nyt jännitämme, pysyykö keli poutaisena. Jos ei, työt saavat sadetakit päälleen.

la 25.4.2020

Eilen iltapäivällä ripakoi vettä. Olin silloin työhuoneella. Tuli kiire juosta kotiin hakemaan sadetakki puistossa olevien taideteosten suojaksi. En ehtinyt. Sade loppui. Taisin selvitä säikähdyksellä.

NÄMÄ OVAT GRAFIIKANVEDOKSIA

Olen taas innosta piukeana. Graafikkoystävä Tiina-Katriina opasti akvarellimonotypian teossa. Olihan sitä ihan pakko kokeilla. Meillä kun on tiedossa jatkossakin grafiikan ryhmänäyttelyjä. Yllätän itseni ja kollegat ripustamalla akvarellivedoksia.

KIRVESMIEHEMME PEKKA ON ALOITTANUT PORTAIDEN TEON JYRKKÄÄN MÖKKIRINTEESEEN

Vietimme tänään hyytävän kylmän päivän mökillä. Pääsin haravoimaan. Jussi halusi lähteä Terraan hakemaan lisää lautoja portaita varten. Niin sitten ajelimme iltapäivän aurinkoisina tunteina peräkärry perässä tarvikkeiden hankintamatkalla. Kun palasimme, aurinko oli pilvessä ja mökillä kylmä. Joimme sormet kohmeessa päiväkahvit, purimme kuorman ja palasimme kaupunkiin. Sauna on kohta kuuma ja lämmin illallinen tiedossa.

ma 27.4.2020

Vappuviikko alkoi koleana. Olemme menossa jatkamaan mökkihommia. Varustus: talvivarustus.

TERVEISET NUUKSIOSTA

Sain eilen ilokseni kuvan nuorison ulkoiluretkestä. Heilläkin näyttää olevan talvivarustus.

ti 28.4.2020

Eilinen veteraanipäivä herätti nostalgisia muistoja. Olin joskus ammoin työelämän aikoina mukana tekemässä Tiistaitiimaa. Se oli eläkeläisille suunnattu televisio-ohjelma. Muistimme kunnioittaa joka vuosi veteraanipäivää.

VIRTUAALINEN KUORO

Kuunnellassani virtuaalikuoron 1075 laulajan Finlandiahymnin esitystä liikutuin. Oli se vaan niin komea.

PILVIPOUTAA

Vietimme mökkipäivän. Koska vedet ovat vielä kannossa, en edistynyt siivouksessa kovinkaan hyvin. Keittiö oli kaameassa kunnossa. Jussi oli jättänyt hernekeittolautasia ja kahvimukeja pesualtaaseen. Ne olivat homeessa. Kääk. Kasasin kaikki pesuvatiin ja toin kaupunkikotiin pestäviksi tiskikoneessa. Suostun jatkamaan urakkaa heti kun saamme vettä. Elämme vasta huhtikuuta ja ilmanala on kolea. Ei siis kiirettä.

PAJATYÖSKENTELYÄ

Vietin tänään laatuaikaa grafiikanpajalla. Nyt kun olen testannut, että akvarellimonotypiat toimivat, sain uuden idean. Miten tempera pelittäisi? Varasin mukaan tuoreita kananmunia. Sekoitin pilttipurkissa yhden osan kevyesti vatkattuja munia ja saman verran pellavaöljyä ja vettä. Se toimi maalausnesteenä. Minulla on runsaasti väripigmenttejä, kiitos maalauskurssien.

VASEMMALLA GRAFIIKANVEDOS, OIKEALLA ALKUPERÄINEN LAATTA

Maalasin taas pitsihelmaneitosia arabikumilla pohjustamilleni offsetpeltilaatoille. Vedostin niistä vain yhden. Hämmästyin. Vedos onnistui ja laatalle jäi peilikuva lähes täydellisenä. Mikä hieno pari. Tätä täytyy jatkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.