juhlaviikko – 50v ensisuudelmasta

KATKARAPUSALAATTIA JA CAVAA

Näin on. Tapasimme Jussin kanssa Yrjönpäivänä 1970. Olemme viettäneet sen jälkeen kaikki Yrjönpäivät yhdessä. Samoin vaput, juhannukset ja joulut. ”Liian kauan”, sanoo Jussi ja nauraa.

Lupasin laittaa meille torstaina jotain Hyvää. Jussi oli sitä mieltä, että aloitamme juhlaviikon heti. Hän tuli kaupasta kuohuviinipullon kanssa. Eihän sitä voinut vastustaa. Otin pakastimesta sulamaan suuria katkarapuja. Pilkoin jääsalaattia ja keitin pari kananmunaa. Olin ostanut valmista caesarkastiketta. Herkkusalaatti syntyi luumutomaattien, kurkun ja rucolan lisäyksellä. Mitä viikon mittaan vielä keksimmekään. Se jää nähtäväksi.

KALAILLALLINEN

Täytyy myöntää, että olen turvautunut kotiruuan lisäksi valmisruokiin. Suosikkejani ovat VIA:n annokset. Niissä on makua. Olen ostanut myös paneerattua pakastekalaa. Nautimme juhlapäivän aattona Norjan seitiä ja paistettua riisiä kylmän valkoviinin kera. Maistui.

AAMIAISKATTAUS JUHLAPÄIVÄNÄ

Katoin Yrjönpäivänä meille herkkuaamiaisen. Paistoin pinaattimunakkaan ja katoin pöydän kauniisti. Kuohuviiniä ei ollut (paha moka), mutta illalla toivottavasti on. Jussi lauloi ”Tyttöni, tyttöni mun, tule kulkurinvalssihin.”

Ilta olikin sitten yhtäjuhlaa. Törley on ollut suosikkikuohuviinimme nuoruuden päivistä alkaen. Tuli nostalginen olo, joka tietysti tähän juhlaan sopiikin.

Illalla nautimme tuoretta Vanajan kuhaa. Paistoin fileet voissa. Nam. Se oli yksinkertaisesti hyvää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.