helteet jatkuvat

pe 26.6.2020

ULKORUOKINNASSA

Meneillään on ennätyslämmin kesäkuu. Päivälämpötilat ovat kivunneet tällä viikolla 30 asteen tuntumaan eikä sadetta ole näkyvissä. Olimme alkuviikolla kaksi päivää Hämeenlinnassa. Kun palasimme, orvokit, marketat ja tomaatintaimet huusivat vettä. Onneksi toipuivat kun kastelin perusteellisesti. Juhannusruusujen kukinta meni jo ohi.

AURINGONLASKUN AIKAAN

Meillä on ollut rauhallinen mökkiviikko. Käyn aamun viileydessä (!) lenkillä ja vietän iltapäivällä siestaa. Jatkoin kaupungissa käydessäni akvarellimonotypioiden tekoa grafiikanpajalla. Olen viimeistellyt niitä täällä mökillä. Tänään meillä on taas kaupunkipäivä, sillä Paperihuoneen vuosikokous on illalla. Samalla ripustamme jäsenten näyttelyn gallerian puolelle. Siksi tämä monotypiainnostus.

su 28.6.2020

Helteinen viikonloppu on loppusuoralla. En olisi aikaisempien kesien perusteella osannut kuvitella, että kaipaan kesäkuussa viileämpiä päiviä ja hakeudun suosiolla varjoon.

MANSIKANPOIMIJAT

Anna ja pojat tulivat viettämään kesäpäiviä tänne mökille. He kävivät matkalla Tuusulassa poimimassa mansikoita 5:90 euroa kilo. Nyt on siis mansikkakausi avattu. Hyviltä maistuivat.

PELLILLINEN PIIRAKKAA
ANNA KYSYI TARJOTAANKO JÄÄTELÖN VAI VANILJAKASTIKKEEN KERA – VASTAUS KUULUI: MOLEMPIEN

Herkuttelimme mansikka-mustikka-raparperipiirakalla. Hyvältä maistui.

MISKA – HIEKKAKASAN VALTIAS

Pojilla riittää puuhaa mökillä. On hiekkaleikkejä, vasaroimista ja uintia. Heillä on jatkuvasti herkkunälkä. Onneksi meillä on herkkukaappi.

ILTAVALO

Koska säätiedotus lupaa jatkossa epävakaista, kävin illalla korjaamassa keinunpäälliset katoksen alle. Meillä on jatkossa maanantaisin aamupäivällä kuntokoulu. Se tarkoittaa samalla huoltokäyntiä kaupunkikodissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.