epävakaista

ke 1.7.2020

SAUVAKÄVELYLLÄ

Helsingin Sanomat otsikoi eilen: ”Sateet saapuvat koko maahan. Kuumalle ja kuivalle kesäkuulle heitettiin maanantaina hyvästit. Lähestyvä matalapaine tuo runsaasti sateita.

MÖKKIPIHA OLI MÄRKÄ

Näin myös kävi. Koko eilisen päivän satoi taukoamatta. Ilma oli raikas ja luonto virkistyi. Me pukeuduimme sadeasuihin ja teimme pitkän lenkin. Yle Teema lähetti iltapäivällä taideohjelmia. Söimme sinappisilliä ja uusia perunoita television äärellä. Se oli yllättävän mukavaa vaihtelua helteiden jälkeen.

to 2.7.2020

Olin aamulla täpinässä, sillä rakennustarkastaja Alpon piti tulla käymään. Välimökin lopputarkastusaika on jo ummessa, mutta saimme jatkoaikaa välitarkastuksen jälkeen. Nyt dokumenttien pitäisi olla kunnossa ja tarvittavat korjaukset on tehty, Homma siirtyi kuitenkin viikolla, sillä tarkastaja soitti ettei tänään ehdi. Jännitys siis jatkuu.

Olemme taas kaupungissa. Heinäkuun näyttelymme ripustus Galleria Paperihuoneella oli tänään ajankohtaista. Huomenna juhlimme avajaisia ja ensi viikon maanantaina seuraavia. Silloin on vuorossa Toiset-näyttely. Tervetuloa avajaisiin. Tässä tarkemmat tiedot:

Kesänäyttelyjä Hämeenlinnassa

Vilkasta tämä kulttuurielämä näin koronan jälkimainingeissa.

pe 3.7.2020

Saimme eilen ripustettua Sounds-näyttelymme. Siitä tuli kattava esitys eri grafiikan menetelmiin.

NÄKYMÄ VANAJAVEDELLE LINNANPUISTOSTA

Tein aamulla pitkän lenkin linnanpuistoon. Ilmassa oli mukavaa kirpeyttä ja aurinko pilkisteli.

KUKKIVA HÄMEENLINNA – KUVA GALLERIAN EDUSTALTA

Taivaalla on kuitenkin tummia pilviä. Sade on ollut viime päivinä herkässä.

la 4.7.2020

Kello on kuusi aamulla ja istun tietokoneen äärellä. Ei nukuttanut. Kesäkuun helteiden jälkeen ilma raikastui, mutta kaupungissa on edelleen nihkeänkuuma. Ikkunat ja parvekkeen ovi ovat auki. Ei auta.

Juhlistimme eilen pitkästä aikaa gallerianäyttelyn avajaisia. Se pirullinen korona sekoitti kuviot niin, että pidimme huhti- ja toukokuussa vain ikkunanäyttelyt. Kesäkuun taiteilijat eivät haluneet avajaisia, mutta me heinäkuun grafiikot juhlimme. Tarjolla oli viinirypäleitä, keksejä, mehua ja punaviiniä.

PUNATUKAT – AKVARELLIMONOTYPIA

Pitsihelmatyttöseni saivat kehuja. On aina mukava saada uskonvahvistusta. Sitä paitsi niiden tekeminen on ollut riemastuttavaa. Koskaan ei tiedä, mitä seuraavaksi syntyy.

Jäin kaupunkiin vangiksi. Lähetin Jussin jo päivällä mökille pitkän kauppalistan kanssa. Kuvittelin, että Anna ottaa minut tullessaan kyytiin. Tuli mutkia matkaan, kun Samu sairastui. Päivitämme tilanteen kunhan porukat heräilevät. Miikan joukkuekin ilmoitti, että tuskin tulevat, koska koko viikonlopuksi on luvassa sadetta. Mutta onhan minulla Jussi. Hän lupasi tulla hakemaan heti aamukahvin juotuaan.

su 5.7.2020

Yllätin aamulla itseni lähtemällä kunnon lenkille. Se kiertää suon ympäri Suontaan kartanolle ja sieltä peltotietä takaisin mökille.

MITEN TÄLLAINEN YLITETÄÄN KUIVIN LENKKAREIN?

Askelmittari kiitti. Kilometrejä tuli lähes yhdeksän ja askelia 12500. Luonto oli heleän vihreä ja tuoksuvainen sateen jälkeen.

SUONTAAN KARTANON HEVOSIA

Maanantaina meillä on tiedossa tiukka ohjelma. Kuntosali kello 11, Toiset-näyttelyn lehdistötilaisuus kello 13, yhteinen lounas taiteilijasiskojen kanssa ja sen jälkeen kello 16 juhlalliset avajaiset. Sääennustus lupaa epävakaista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.