kesänäyttelyjä hämeenlinnassa

AVATAAN HEINÄKUUSSA

Minulla on yllättäen kesällä 2020 kolme näyttelyä Hämeenlinnassa.

Tuorein mahdollisuus on osallistua Toiset -näyttelyyn yhdessä Hämeenlinnan Taiteilijaseuran varsinaisesta näyttelystä reputettujen taiteilijoiden kanssa. Hauskaa, kun seurasta löytyy puuhanaisia.

Tässä kuvia näyttelytöistäni otsikolla Pitsihelmateema jatkuu.

Café Laurellin näyttely on jo ripustettu. Esillä on kuusi pitsihelmatyttöstä. Koska saan esitellä siellä koko kesän töitäni, ajattelin pitää vaihtuvan näyttelyn. Vaihdan työt pari kertaa. Tämä mahdolllisuus kannustaa jatkamaan akvarellien parissa.

Kolmaskin näyttely on tiedossa Galleria Paperihuoneella. Ripustamme heinäkuussa graafikoiden ryhmänäyttelyn.

TOISET
7.7. – 31.7.2020

Ihmisen kokoinen taidenäyttely
Sibeliuksenkatu 5 Hämeenlinna
AVAJAISET 6.7. klo 16.00. TERVETULOA!
Avoinna: ma-pe 11-17, la 11-15

Taiteilijat ovat Anne Ahonen, Marja-Leena Etula, Lea Haapanen, Pirjo Heino, Ritva Kara, Pirjo Keskinen-Vento, Pirjo Partanen, Irja Rantala, Åsa Riippa, Marketta Sadri ja näyttelyä valvova Kristina Mattsson

Reskalla järjestetään heinäkuussa ns.” kaupungin kokoinen taidefestivaali. Myös em. taiteilijat halusivat osallistua siihen. Heidän töitään ei kuitenkaan kelpuutettu Hämeenlinnan Taiteilijaseura järjestämään La Différance -näyttelyyn. Jury totesi, että monen kohdalla syynä oli se, etteivät teokset olleet teeman mukaisia. Taiteilijat tietenkin pahoittivat mielensä mutta vilkasta keskustelua syntyi nimenomaan teemasta.

Taiteilijoille suunnatussa kutsussa otsikkoa La Differance avattiin ”erilaisuutena ja muutoksena, jossa taiteilija itse on koehenkilö”. On juonikasta, että Jaques Derridan käsite viittaa juuri taiteilijan työhön. Siihen, että taiteilija kokee ja työstää kokemuksensa taiteeksi.
Sillä siitä seuraa se, että taiteilijan jokainen työ, jopa yksinkertaisin asetelma, on tämän teeman mukainen. Muutoksen rajuudesta tai merkittävyydestähän ei tässä yhteydessä puhuta. Kuvataide on kieli, jolla on vaikeaa valehdella. Tällä näyttelyllä ja näillä töillään ko. taiteilijat haluavat osallistua yleiseen ja yhteiseen kulttuurikeskusteluun teemasta La Differance.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja kollaaseja sekä filmi. Filmi on kuvanveistäjä Åsa Riipan ja filosofian tohtori Altti Kuusamon yhteistyö ja sen nimi on ”Derrida for Dummies; La Différance”. Filmin käsitteistö on peräisin Jaques Derridan kirjasta ”Platonin apteekki ja muita kirjoituksia”, josa tämä lanseerasi kyseisen terminsä.
Ryhmä on saanut tämän näyttelyn järjestämiseen avustusta Hämeenlinnan kaupungilta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.