kesän paras tuoretomaattikeitto

Kotimaiset tomaatit ovat taas mehukkaita, makeita ja edullisia. Olen oppinut jo taitavaksi kalttaajaksi. Kiehautan isossa kattilassa vettä, teen tomaatteihin ristiviillot ja kiehautan ne. Annan jäähtyä ennen kuin kuorin. Pilkon sillä välin salottisipuileita, valkosipuleita ja tuoretta inkivääriä. Kuullotan ne tilkassa hyvää oliiviöljyä timjaminoksien kera. Lisään vettä ja paloitellut tomaatit. Keitän kypsiksi ja soseutan sauvasekoittimella. Maustan yrttisuolalla, rouhitulla mustapippurilla, raastetulla luomusitruunankuorella, soijakastikkeella ja tilkalla sitruunanmehua.

Raejuusto, mozzarella tai vuohenjuusto sopivat hyvin kaveriksi. Hyvää ilmankin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.