elämää juhlaviikkojen jälkeen

la 11.7.2020

KESÄMAISEMAA SATEESSA

Suomen kesää. Ollaan mökillä ja sataa. Olin aamulla reipas ja lähdin pienessä tihkussa hakemaan postin. Se tulee viikonloppuisin muutaman kilometrin päähän yhteiseen postilaatikkoon harjulle.

POSTILAATIKKO

Sade yltyi sitä mukaa kuin matkakin. Onneksi otin sateenvarjon mukaan. Askelmittari kiitti. Askeleita kertyi lähes 9000 ja cardiopisteita upeat 91. Olin hämmästynyt. Onkohan mittari seonnut? Ohjelmassa on hiljaiseloa, sillä vieraita ei ole odotettavissa. Kuka hullu nyt sateessa mökille tulisi.

AKVARELLIMAALARI

Sade hiipui illalla. Siirryin ulkoateljeeseen. Vedostin grafiikanpajalla pitsimekkoja perjantaina, kun meillä oli monotypiatyöpaja. Jatkoin töitä maalaamalla mekoille omistajat. Olen maalannut tänä kesänä enemmän kuin koskaan. Grafiikan ja akvarellin yhdistelmä toimii hyvin.

ti 1.7.2020

Eilen oli kurja päivä. Kaikki alkoi hyvin. Lähdimme ajoissa mökiltä ja ehdimme kuntosalille sopivasti kello 11. Sain ohjaajalta kiitosta hyvästä vauhdista. Se loppui lyhyeen, kun kotona riitti vastoinkäymisiä. Laitoin tuttuun tapaan pyykit pesukoneeseen ja koneen päälle. Kuului rysähdys ja punainen merkkivalo syttyi. Rumpu jäi jumiin eikä liikahdakaan. Ilmeisesti kannen luukku ei mennyt kunnolla kiinni. Mistä korjaaja?

Seuraava epäonni kohtasi, kun yritimme avata television. Edellisellä kaupunkikäynnillä netti ei toiminut ja arvelimme, että se vaikutti televisioonkin. Nyt nettiyhteys pelitti mutta tv ei. Olimme suunnitelleet pitkästä aikaa elokuvailtaa, mutta sekään ei onnistunut, kun Jussi rupesi selvittelemään puhelimessa tv:n vikaa. Puhelu kesti ikuisuuden eikä vika selvinnyt. Mitähän seuraavaksi?

Päivystän tänään ja huomenna Toiset -näyttelyssä. Jos joku ystävä on kaupungissa, tulkaa rupattelemaan. Otan varmuuden vuoksi kirjan mukaan.

to 16.7.2020

Päivystäjän päivät olivat todella pitkiä. Kun päivystän Galleria Paperihuoneella, voin tehdä samalla omia hommia. Toiset -näyttelyssä viihdykkeenä oli vain kirja, mutta siihen oli vaikea keskittyä. Urakka on nyt minun osaltani ohi. Olemme taas mökillä ja aurinko paistaa. Luvassa on mukavan lämmintä.

VANAJAVESI KAUNEIMMILLAAN

Järvi oli peilityyni, kun tulimme illalla. Istuimme rantakeinulla ja minä viihdyin siellä auringonlaskuun asti. Tällaisina iltoina ei malta mennä nukkumaan.

AURINGONLASKU KAUNEIMMILLAAN

Vastoinkäymiset jatkuvat, vaikka toisesta päästä jo hetken helpotti. Televisio kaupungissa pelittää jälleen. Pesukone ei. Korjaajilla on kuulemma ruuhkaa. Apua on luvassa huomenna. Se tarkoittaa, että joudumme lähtemään taas kaupunkiin.

VALKOISET KELLOT KAUNEIMMILLAAN

Mökillä on vesi poikki. Jussi lähti heti herättyään pumppuhuoneelle. Pidän peukkuja, että tästä selvitään omin avuin.

Vesi saatiin päälle, mutta seuraavaksi liesi ja pakastin sanoivat yhteistyön irti. Odotimme kesävieraita. Olin varannut lounasta varten pihvejä, uusia perunoita ja ainekset kantarellikastikkeeseen. Huolestuin. Pihvit voi paistaa muurikalla, sillä kaasua on. Mutta miten keität perunat?

KUOHUVIINIÄ KEINULLA

Lii ja Kaizu saapuivat kuohuviinipullon kera. Kohotimme keinulla maljat. Sen jälkeen sähkömiehet tutkivat sulakkeita. Henkäisin helpotuksesta, kun he saivat lieden toimimaan. Seuraavaksi henkäisin kauhistuksesta, kun huomasin, että pakasteessa olevat ruuat olivat sulaneet. Pelastin edellisellä viikolla laitetut mansikat jääkaapin pakastelokeroon. Sulaneet jäätelöt ja ruoat päätyivät mustaan jätesäkkiin. Mitähän seuraavaksi?

TARJOLLA ENTRECOTE-PIHVEJÄ, HALLOUMIA, UUSIA PERUNOITA JA KANTARELLIKASTIKETTA ROSEVIININ KERA

Herkkulounas maistui kaikille. Kesäpäivä oli juuri sellainen, kuin mökillä pitääkin olla.

SÖIMME ULKONA

Järvi oli tyyni ja aurinko paistoi. Vieraat kävivät uimassa.

UIMAKAVERIT

Pikkupoikien rantalelut hai ja krokotiili saivat kyytiä. Mukavaa oli, isäntäväki kiittää.

pe 17.7.2020

Kyllä tälläkin viikolla löytyi juhlan aihetta. Päätimme hyödyntää kaupunkikäynnin hyvällä lounaalla. Pesukoneen korjaaja kävi. Hän joutui purkamaan koko vekottimen, ennen kuin sai rummun pyörimään. Lasku oli 95 euroa. Kävelimme korttelin päähän Popinoon. Jussi valitsi listalta maksaa. Hän sai rosepihvin ja oli hyvin tyytyväinen. Minä päätin kokeilla avocadopastaa. Sain ison lautasellisen keitettyä spaghettia, joka ei maistunut miltään. Toki avocadonpalat olivat herkullisia, samoin kypsät kirsikkatomaatit, mutta maku puuttui. Ei auttanut, vaikka lisäsin suolaa, oliiviöljyä ja ketsuppia. Tarjoilija oli hyvin ystävällinen ja vei terveiseni keittiöön. Sain laskussa vähän hyvitystä. Mökkikeinulla nautittu kuohuviini sitä vastoin oli kylmää ja maistuvaista.

RETRORADIO SAI UUDEN ILMEEN

Sain syntymäpäivälahjaksi kaamean ruman retroradion. Lahja oli tarpeen, sillä vanha mökkiradio ei toiminut. Mietin, miten koristelisin sen. Hain Tiikerikaupasta tarroja ja irrottelin. Hih.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.