keskikesän iloja

ma 20.7.2020

KESÄN ENSIMMÄISET TATIT

Olemme kaupungissa kääntymässä. Mökillä nettiyhteys pätkii pahasti. Onneksi täällä toimii.

PIHAJUHLAT KAUKLAHDESSA

Juhlimme lauantaina Espoossa Otson 9-vuotissynttäreitä. Myöhästyimme pahasti, sillä kävimme ensin Tenholan kyläjuhlilla. Se on jokakesäinen tapaus, jolloin näkee mökkinaapureita enemmän kuin koko kesänä. Samalla tulee päivitettyä Ruskeenkärjen tilanne. Moni on ollut koronapakoilaisina. Kuulimme, että yhdessä naapurissa oli ollut tartuntatapauksia. Läheltä piti.

APUJOUKKOJA

Matka jatkui huoltoaseman kautta, sillä yksi rengas oli tyhjä. Saimme yllättäen apua, sillä tarkkasilmäinen ohikulkija huomasi renkaassa ruuvin. Hän hälyytti miehensä apuun. Tämä oli autoliiton maantieritari, joka paikkasi renkaan saman tien eikä ottanut edes maksua. Leena ja Jussi kiittävät.

JUHLAKANSAA
VESIPYSSYKISA

Espoossa oli pihajuhlat täydessä vauhdissa, kun ennätimme perille. Päivä oli mitä ihanin. Onnittelumme Otsolle ja isäntäväelle.

HERNEPELLOLLA

Anna ja pojat tulivat juhlien jälkeen mökille. Lähipellolla herneet kukkivat ja palot ovat jo syömäkelpoisia. Kyllä maistui. Löysimme iloksemme myös ensimmäiset tatit ja mustikoita.

LEHTIKAALIA MIIKAN KASVIMAALTA JA METSÄSIENIÄ

Marjat pistimme sellaisenaan poskeen, mutta sienet pääsivät pannulle.

KANNUSTIN LIIKKUMAAN

Sain lapsilta syntymäpäivälahjan, vaikka juhlista on jo pari viikkoa. Anna viritti aktiivirannekkeen, joka mittaa nyt askeleitani ahkerammin kuin kännykkä. Kun rannekkeen väri kyllästyttää, voin vaihtaa tilalle toisen.

KESÄILTA KAUNEIMMILLAAN

Palasimme illalla mökille. Oli ilo ripustaa pyykit ulos kuivumaan. Istuimme rantakeinulla ja nautimme lämpimästä kelistä. Luvassa on viilenevää ja sadetta. Toivottavasti kesälomalaiset ehtivät tänne hyvän sään aikana.

ke 22.7.2020

Tänään on taas aihetta juhlaan. Otson virallinen 9-vuotispäivä ja Leenan nimipäivä sattuvat somasti parhaaseen mansikkakakkuaikaan. Päivä on ollut tuulinen ja kolea. Teimme aamupäivällä retken hernepellolle. Nyt ei tarvitse käydä varkaissa, sillä saimme virallisen luvan pellon omistajalta.

VISA JA OTSO VIIHTYIVÄT PELLOSSA

Mustikat ja ensimmäiset vadelmat ovat kypsiä. Pikku-Ulpukin innostui poimimaan marjoja pienillä käsillään.

MANSIKKAKAKKUJUHLAA

Kakkumestari Laura teki mahtavan mehukkaan mansikkakakun. Väliin tuli mansikoiden lisäksi kuohukermaa sekä vanilja- ja maustamatonta rahkaa. Leena ja Otso kiittävät.

ULKONA OLI TUULISTA – NAUTIMME KAKKUKAHVIT SISÄTILOISSA

Annalla alkaa tänään viikon loma. Odottelemme häntä sekä Samua ja Miskaa vielä tänä iltana joukon jatkoksi. Säästimme heille palan kakkua.

pe 24.7.2020

Kesälomailmat ovat olleet ankeat. Eilen oli kuitenkin sen verran poutaa, että pääsimme hernepellolle ja mustikkaan.

POJAT PELLOSSA
VISA JA MISKA OLIVAT TYYTYVÄISIÄ SAALIISEEN
KESÄVITAMIINEJA

Miika, Laura ja Ulpu kävivät kaupassa ja toivat laatikollisen mansikoita. Otson johdatti joukkuetta metsässä ja toi tullessaan punikki- ja herkkutatteja. Mökkipäivän kruunasi komea ahven, jonka Otso sai virvelillä. Miika paistoi sen muurikalla ja kaikki saivat maistiaisia.

la 25.7.2020

Sarja mökkikatastrofeja jatkuu. Nuoriso oli mennyt jo nukkumaan, kun me Jussin kanssa jäimme katsomaan kymppiuutisia. Kävin vessassa ja kauhistuin. Kun vedin vessan, kaikki paskavedet tulvivat lattialle. Jussi testasi ja veti uudelleen. Toinen hyökyaalto lainenhti lattialla nilkan korkeudella. Hain kaikki mahdolliset rätit ja froteepyyhkeet kuivattamaan kaaoksen.

PELASTAJA

Jussi nousi aamukuudelta tutkailemaan, mistä saamme loka-auton. Oli tietenkin viikonloppu ja taksat huipussa. Ei auttanut, pakko oli tilata ensimmäinen vapaa pelastaja.

-Täällä haisee asemanvessalle, nuoriso kommentoi aamulla. Tomera Anna aloitti siivousurakan, kun tukkeutunut putki saatiin auki. Elämä on yllätyksiä täynnä.

MYRSKY ON LAANTUNUT

Sää on edelleen epävakainen. Aamulla satoi, mutta päivän mittaan aurinkokin näyttäytyi.

REIPPAAT VENEILIJÄT

Pojat pääsivät Miikan kanssa kalaan ja Laura Ulpun kanssa hernepellolle.

VAKIOASIAKAS ULPU

Illalla mummin lettuasema oli kova sana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.