mökkipäiviä

ti 28.7.2020

PAVLOVAHERKKU ON LAURAN KÄSIALAA

”Kuinka suuri perhe sinulla on?” vieruskaveri Parolan S-Marketin kassalla kysyi, kun lastasin ostoksia hihnalle. Kerroin, että meitä on ruokapöydässä kymmenen. Hän oli sen näköinen, ettei vaihtaisi osia.

HERNEPELTOJOUKKUE

Suurperheen pyörittämiseen tottuu. Keittelen aamuisin kattilallisen puuroa, joka uppoaa pikkuväkeen mansikkahillon ja hunajapaahtoleipien kera. Päivisin kokkaamme porukalla kanaa tai kalaa perunoiden ja sienikastikkeen kera.

TATTEJA JA KANTARELLEJA

Metsä pursuaa tatteja ja kantarellejakin on löytynyt. Iltapalaksi maistuu tortillat ja mummin muurikkaletut.

VERANTA ON PURETTU

Olemme saaneet sadetta ja auringonpaistetta. Saunamökin veranta on uhannut lahota. Miika purki lattian ja askaroi painekyllästetystä puusta uuden.

LEIKKIMÖKKIPROJEKTI EDISTYY

Miska ja Visa halusivat leikkimökin käyttöön. Anna laittoi työhansikkaat käteen ja ryhtyi tyhjentämään sitä. Mökistä löytyi kalastusvälineitä, pari käytöstä poistettua pumppua, työkaluja sekä korillinen aarteita. Me konsultit eli Jussi ja minä kommentoimme, mitä säästetään, mitä pannaan kaatopaikkakuormaan. Kävin illalla läpi pinon joulukortteja 1970-80 luvuilta. Muutama kirje on vielä tutkimatta. Hauskin löytö oli minun ja siskon piirustukset.

ke 29.7.2020

Eilen oli sadepäivä. Pikkupojat viilettivät pahimmassa sadekuurossa alamökiltä ylös. He olivat litimärkiä. Kuuma kaakao pelasti heidät äkkikuolemalta. Miikan lomapäivät ovat kuluneet verannan lattian laitossa. Anna ja Laura ovat kantaneet hänelle evästä. Nuoriso katseli pitkin päivää dvd-elokuvia. Kaikki rakastavat Hessua on ikisuosikki. Ulpukin istui hiljaa poikien vieressä television äärellä.

VISA ONGELLA SATEENTIHKUSSA

Päivä oli kuitenkin lämmin ja illan edellä pojat kävivät uimassa. Sen jälkeen tortillat ja mummin bravuuri kermainen jauhelihakastike maistuivat. Pojat kyllä vähän nurisivat, kun ketsuppi loppui.

SADEPÄIVÄ TÄNÄÄNKIN

Meillä oli tänään leirinpurku. Miika viimeisteli verannan lattiaa. Hän ei tainnut arvata, että yksi lomaviikko vierähtää työnteossa.

MIIKAN URAKKA ETENEE

Jussi ja minä suunnistimme heti päiväruuan jälkeen Hämeenlinnaan. Sadetta riitti tällekin päivälle. Pyöritin pesukonetta ja pakkasin ”Punatukka” taulun, joka lähti Taikon siivittävänä ostajalle. Taiteilija kiittää taas kerran.

PUNATUKKA KUVASSA VASEMMALLA

Nuoriso lähti pääkaupunkiseudulle. Tapaamme taas perjantaina, sillä suunnitteilla on yhteinen viikonloppu Taikayö Campingissa Urjalassa. Me ajelimme jo tänään Pentinkulman päiville. Löysimme majapaikan Pentinkulman motellista, joka osoittautui kodikkaaksi. Osallistun kirjoittajaseminaariin ja Jussi kuljettelee minua paikasta toiseen. Olen siitä kiitollinen. Tarjosin meille iltapalaksi hyvää viiniä, tuoretta patonkia, vahvoja juustoja ja kalkkunaleikettä. Tuntui kuin olisimme pitemmälläkin matkalla. Päivitän seminaaritunnelmia tuota pikaa.

There is one comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.