jäähyväiset kesälle

ma 26.10.2020

Jätimme eilen mökin talven armoille. Tyhjensin ja pesin jääkaapin. Edellisenä talvena se jäi päälle ja oli keväällä kaameassa kunnossa. Jotain on siis opittu.

SYYSLENKILLÄ

Meillä on pieni peruslämpö päällä, joten päiväkäynnit kyllä onnistuvat.

KANTARELLEJA LOKAKUUSSA

Sienimetsä kutsuu edelleen. Varsinkin kun taas on luvassa lämpenevää.

MÖKKIRANTA

Lokakuussa on riittänyt pimeitä sadepäiviä. Vähäiset auringonpilkahdukset tuntuvat sitäkin paremmilta. Lohduttaudun ajatuksella, että reippailu onnistuu, kun kadut eivät ole vielä liukkaita. Jos eläisimme normaaliaikaa, seuraisin tiiviisti matkatarjontaa. Nyt en seuraa. Talvesta tulee pitkä, kun mitään valopilkkua ei ole odotettavissa. Onneksi meillä on elokuvat, hyvät kirjat, kynttilänvalo ja kohta pikkujouluaika.

SYYSASTERIT TÄYDESSÄ KUKASSA

Minulla on tämän viikon haasteena viimeistellä marraskuun näyttelyyn ripustettavat työt. Vatsanpohjassa kutkuttaa. Saan aina itseni vauhtiin, kun on selkeä tavoite.

Galleria Paperihuoneen näyttelyjen lisäksi tiedossa oli lisääkin taidetta. Hämeen Taideartteli juhlistaa 40-vuotista taivaltaan uusitussa kaupunginkirjastossa. Minä olen aivan noviisi arttelilainen, mutta toivon silti saavani kaksi japanineitosta näyttelyyn mukaan.

JAPANITEEMA JATKUU

Olen jatkanut akvarellimaalausta kotona. Askartelukauppa myy erinomaista rouheaa akvarellipaperia. Kun olen yksin kotona, levittäydyn keittiön ruokapöydän ääreen.

Japani-innostukseni kumpusi ensimmäisistä kimonokuvista ja loppua ei ole näkyvissä.

ke 21.10.2020

Eilen oli taas elokuvailta. Olen ihastunut Kino Tavastin esittämiin vanhoihin leffoihin.

Yasujiro Ozu, TOKYO STORY (Tokyo monogatari), Japani 1953 

Nyt vuorossa oli ihastuttavan haikea Tokyo Story. Eläydyin täysillä japanitunnelmiin. Tuntuu, että nostalgia piristää näitä pimeitä päiviä ja koronauutisia.

Odotamme tänään pitkästä aikaa vieraita. Jussin Esko-veli ja Arja ovat tulossa pariksi päiväksi. Olemme suunnitelleet herkkuruokia ja pienimuotoinen siivouskin on aloitettu. Pölynimuri odottaa keskellä olohuoneen lattiaa käyttöhenkilökuntaa.

to 29.10.2020

Vieraat tulivat ja herkkuruoka onnistui. ”Täydellisesti paistettuja pihvejä”. Jussi sai kiitosta toimiessaan mestarina.

ESKO JA ARJA KYLÄSSÄ

Ehdimme Arjan kanssa pienelle shoppailukierrokselle. Kävimme Askartelukaupassa. Tänään ohjelmassa on ainakin Wetterhoff ja Nanso. Käymme myös tekemässä tupa- ja porrastarkastuksen mökillä.

KEITTIÖSSÄ TUOKSUI SITRUUNARUOHO JA KORIANTERI

Minulla on suunnitteilla thaicurrya retken jälken. Mukava kokata muillekin kuin meille kahdelle.

la 31.10.2020

Tänään pyhäinpäivänä vietämme hiljaiseloa kaupungissa. Jussi kävi pikaisesti mökillä ja vei Pyhän Ristin kirkon hautausmaalle kynttilät. Emme ole enää mökillä yötä, sillä syksyn pimeä ei houkuttele.

KIMONOKORTTEJA SARJATYÖNÄ

Minä olen täysin hurahtanut japaniteemaan lähestyvän gallerianäyttelyn myötä. Kollaasit ovat aina olleet sydäntä lähellä. Minulla on korttipohjia ja askartelumateriaalia omasta takaa ties kuinka paljon. Innostus näiden kimonotyttösten toteutukseen lähti askartelukaupasta. Kuinkapa muuten. Siellä oli myynnissä tapettikirjoja viiden euron tarjoushintaan. Ostin kaksi. Korttien taustat ovat niistä peräisin.

Kuvia löytyy otsikolla Kimonokollaaseja.

ti 3.11.020

Tänään on jännittävä päivä. Juhlistamme illalla graafikkoystävä Paulan kanssa näyttelymme avajaisia Galleria Paperihuoneella. Ripustus on valmis, mutta yhtään kuvaa ei tullut otettua.. Korjaamme tilanteen tänään.

Tervetuloa avajaisiin kello 18-20. Tarjolla on freskojen, grafiikanvedosten ja akvarellien lisäksi pientä syötävää sekä eksoottisesti valkoviiniä pahvipillien kera:)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.