freskonäyttely lähestyy

su 25.10.2020

KIMONO

Minulla ja graafikkoystävä Paulalla on ilo ripustaa tasan viikon kuluttua freskonäyttely Galleria Paperihuoneelle. Eikä siinä kaikki. Meillä on käytössä myös grafiikanpajan puoli. Sinne ei tule freskoja vaan grafiikkaa ja akvarelleja otsikolla Naistenhuone. Mikä ihana mahdollisuus.

KEVÄTTANSSI

Avajaiset arveluttavat. Tuleeko kukaan näin korona-aikana ja voimmeko tarjota mitään? Kävin Galleria Koneessa Minttu Saarisen näyttelyn avajaisissa. Väkeä oli vaikkakin normaalia vähemmän ja kaikilla maskit kasvoilla.

HIEKKAPRINSESSA

Tarjoiluakin oli. Nautimme kirjavilla pahvipilleillä juomia maskin alta. Ehkä varastamme idean, vaikka aika hankalaa se oli. Parhaiten onnistuivat ne, joilla oli kasvojen suojana visiirit.

KUUSSA TUULEE

Olemme kutsuneet avajaisiin pienen Kynäilijät -ryhmämme. Kotitehtävänä on kirjoittaa tarinoita taiteen innoittamana. Minä otin varaslähdön ja kirjoitin tarinan Kuussa tuulee. Muistan vieläkin Eric Linklaterin kirjan jännittävän tunnelman, kun kaksi pikkutyttöä muuttuivat kenguruiksi ja mitä siitä seurasikaan. Kuinka ollakaan, myös Mama Maddalena pääsi taas kerran mukaan.

Tarinoita on luvassa enemmänkin. Ainakin otsikkokuva Kimono herättää mielikuvituksen lentoon.

PINKKI NEITO

Freskojen tekeminen on ollut sekä työlästä että kiehtovaa. Jatkamme harjoituksia näyttelyn jälkeenkin.

MINTTU

Ehkä meillä on vuoden kuluttua kakkosnäyttely. Mutta ensin vedämme henkeä, sillä panostimme tähän aika paljon voimavaroja.

Päivitän Naistenhuoneen kuvia sen jälkeen, kun näen mitkä neitoset pääsevät seinille. Valinnanvaraa on.

RUBIINI
KAISLA

Nämä kaksi tuoreinta akvarellia ovat vahvat ehdokkaat. Samoin julisteessa vilahtava Tuulitukka.

TUULITUKKA KUVASSA OIKEALLA

Hämeenlinnan Taiteilijaseura kyseli, onko jäsenillä kiinnostusta osallistua joulumyyjäisiin Facebookissa. Ajattelin tarjota sinnekin neitokaisia ystävähinnalla:)

There are 2 comments

  1. Terttu ja Immo

    Heipsan! Pitkästä aikaa kurkistin blogiisi, eikä kyllä petä nuo värikkäät ja vaihtelevat kuvasi… ihmetellä täytyy, kun näin hämärän…liki kaamoksen aikaan ja lokakuun lopussakin löytyy noin värejä. Kyllä ilahduttaa ! Harmi, että ensi viikon freskoavajaiset ovat juuri tiistaina, kun me istumme espanjan tunnilla . Mutta joskus lähiviikkoina yritän koota porukkaa Hämeenlinna- retkeen. Sitten käymme kaikki näyttelyt ja museot. Immo on ahkeroinut mökillä ja roudannut sinne tavaraa. Lopulta onnistui haapalautojen tekokin Ryttylässä, vielä pitäisi noutaa loput lankut sieltä. Eli peräkärry on kulkenut edestakaisin nyt monta retkeä. Mukavaa hämärä hyssyä teille…eiköhän joku tee-, glögi-, kynttiläilta laiteta yhteiseen kalenteriin…? Immo ehdotti savusaunaa…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.