pääsiäismietteitä

to 1.4.2021

MUNARIKASTA PÄÄSIÄISTÄ

Jos eläisimme normaaliaikaa, viettäisimme pääsiäispyhät pohjanmaalla kokkoja katsellen. Tai vaihtoehtoisesti Arja ja Esko tulisivat vieraiksemme niin kuin monesti ennenkin.

PÄÄSIÄISKORTTI MIIKAN PERHEELTÄ

Lapsetkin miettivät, onko turvallista tulla, kun perhetapaamisia ei suositella. Koska Jussi ja minä olemme saaneet rokotuksen, toivon, että tulevat.

MUMMOLAUKKU

Kävin Citymarketissa ruokaostoksilla. Olen hankkinut vedettävän pyörälaukun. Anna nimitti sen välittömästi mummolaukuksi.

TAKE AWAY GOURMETANNOS

Ostin ex tempore gourmetannoksen vain meille kahdelle. Ravintola Uoma on ykkössuosikkini Hämeenlinnan tarjonnassa. Nyt take away annoksia saa kaupan tiskiltä.

Pääsiäisvieraita varten ostin tuoretiskiltä karitsan sisäfilettä, kokonaisen kirjolohen sekä herkutteluannoksen tuoretta kirjolohen mätiä. Jos olen reipas, paistan vieraille taas kerran blinejä.

PERINTEISET PÄÄSIÄISMUNAT PÄÄSIVÄT ESILLE

Tapasin kaupassa kirjoittajakurssiopettaja Virpi Paanasen. Hän kysyi, mitä olen pitänyt kirjoittamisen perusopinnoista. Pääsin kehumaan, että sain pari päivää sitten tenttitulokset. Päivi Haanpää oli sanonut, että kolmonen on ihan hyvä arvosana. Kerroin haaveilleeni nelosesta. Sydämessä läikähti, kun Päivi arvioi tenttivastaukseni täysillä pisteillä viitosen arvoiseksi. Virpi kannusti jatkamaan kirjoittamista. Kerroin, että ehkä tai sittenkin kyllä ilmoittaudun syksyllä aineopintoihin.

su 4.4.2021

Pääsiäislauantai oli yhtä juhlaa. Ensimmäisessä kattauksessa serkukset saivat lempiruokaa eli spagettia ja jauhelihaa.

LASTEN KATTAUS
AIKUISTEN KATTAUS

Toisessa kattauksessa me aikuiset herkuttelimme erinomaisen maukkailla karitsan sisäfileillä ja varhaisperunoilla sekä parsalla. Siitä ei pääsiäisateria parane.

SITRUUNATORTTU

Laura oli paistanut kirpeän sitruunaisen piirakan. Lapset söivät mieluummin suklaamunia.

PUUHOMMIA

Iskujoukko Miika, Laura ja Ulpu sekä Anna ja Jussi lähtivät kylläisinä puuhommiin mökille.

VANAJANSELKÄ OLI VIELÄ JÄÄPEITTEEN ALLA

Minä jäin vahtimaan poikia. Ei heissä tosin ollut mitään vahtimista, sillä pelikoneita riitti kaikille. Paistoin iltapalaksi blinejä. Miikan perhe pääsi lähtemään kotimatkalle vasta iltapimeällä.

PÄÄSIÄISMUNIA

Keittelin tänä aamuna erikoismunia. Samu ja Miska olivat pettyneitä, sillä he kuvittelivat niiden olevan suklaisia.

Saimme Annan kanssa kaikenlaista aikaiseksi pääsiäishumun lomassa. Karkasimme kahdestaan pitkälle lenkille. Pojat viihtyivät pleikkarin parissa ja tuskin huomasivat, että äiti oli poissa. Tyhjensimme auton ja Anna imuroi sen viimeisen päälle. Nyt olisi kelpo Skoda Fabia myynnissä!

LEIKKIPUISTOSSA

Saimme pojat ja papan iltapäiväauringossa pihalle. Tulevasta lumisateesta ei ollut vielä mitään tietoa.

ma 5.4.2021

Koti tuntui vieraiden lähdettyä hiljaiselta. Ulkona puhalsi raju tuuli. Jussi oli tyytyväinen, kun selvisi lenkiltä hengissä kotiin.

NÄKYMÄ IKKUNASTA

Lumisade alkoi illalla. Maisema muuttui hetkessä valkoiseksi.

ti 6.4.2021

Onnittelimme aamulla tänään kolme vuotta täyttävää Ulpua. Saimme illalla valokuvan.

ULPU EEVI AMALIA 3 VUOTTA

Kävin päivällä grafiikanpajalla. Uusi galleriatyöntekijä Semi kävi ilmoittautumassa. Olemme tosi tyytyväisiä, kun päivystys on turvattu taas ainakin puoleksi vuodeksi. Tiina-Katriina kertoi, että he ovat hankkineet kotiin kävelymaton. Kerroin, että me haikailemme kuntopyörää.

KUNTOLAITE TULI KOTIIN

Hän kertoi, että varastosta löytyy käytetty kuntolaite, kelpaako? Totta kai kelpasi varsinkin, kun lomalla oleva Reijo toi sen kotiin asti. Nyt mikään ei estä kotikuntoilua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.