kontaktivärjäystä

Hämeen Taideartteli järjesti Elina Vänttisen johdolla keväisen kontaktivärjäyskurssin. Jokainen sai tuoda lempikasvejaan ja kurssipaikalta löytyi lisää.

Valinnanvaraa oli runsaasti. Kurssikutsussa oli ohje: Hyviksi on havaittu ainakin vihattu kurtturuusu (muutkin ruusut), vuorenkilpi (kukkii paraikaa), lupiini, helmihyasintti, kurjenmiekka, vuohenputki, mutta kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla, eikä unohtaa lehtiä, joista tulee mielenkiintoisia muotoja.

Saimme kurssipäivän aikana uusia elämyksiä.

Elina oli keitellyt suurissa kattiloissa vettä, johon hän oli sekoittanut ruostetta ja etikkaa. Me kurssilaiset ladoimme kahden kaakeli- tai lasilevyn väliin vuorotellen akvarellipaperia ja tuoreita kasveja.

Sidoimme niistä tiukan nyytin ja laitoimme kiehumaan tunniksi.

Jännitys tiivistyi sitä mukaa, kun purimme paketteja.

Olen ihastunut taiteen lajeihin, joissa tapahtuu jotain yllätykellistä. Niin nytkin. Jotkin kasvit luovuttivat vain niukasti väriä, jotkut taas runsaasti. Suunnittelimme, että jatkamme harjoituksia syksyllä, jolloin valittavana on uusia kasveja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.