lomamatkalla

ma 26.7.2021

LAPPAJÄRVELLÄ TUULI

Trooppisen helteen jälkeen pysyttelimme tiiviisti sisätiloissa Lappajärven rannalla. Paitsi pikkupojat, jotka kirmasivat mitään pelkäämättä uimaan. ”Järkyttävän kylmää”, Samu kommentoi.

KAKUNTEKIJÄ SAMU
LEENANPÄIVÄ KAKKU VALMISTUI

Vietimme Leenan päivän hyvässä seurassa. Samu ja Anna koristelivat suklaa-vadelmakakun.

MÖKKILOUNAALLA

Arjan ja Eskon kanssa kokkasimme mökkiruokaa. Kävimme myös Jussin sisko-Leenan luona Luoma-Aholla nimipäiväkahvilla.

POJAT PÄÄSIVÄT ANNAN TEEMU-SERKUN KYYDISSÄ MÖNKIJÄAJELULLE

Miskälla ja Samulla oli ilo päästä ajelulle. Kysyin Miskalta, pelottiko. ”Ei, se oli kivaa”, poika kommentoi.

KYLMÄKOSKELLA SIRPAN JA ERKIN VIERAINA

Paluumatkalla Anna vei Jussin ja minut perinteiselle Kylmäkosken vierailulle. Sirpan ja Erkin pihassa oli taas kesä. Herkuttelimme mansikkatortulla, suppilovahverokeitolla ja uusilla kasvimaalta noudetuilla perunoilla. Vieraat kiittävät.

Nyt olemme taas omalla mökillä – kahdestaan. Anna, Samu ja Miska lähtivät muutamaksi päiväksi kotiin Helsinkiin. Lupasivat palata muutaman päivän kuluttua. Miikan loma alkaa viikon kuluttua. Silloin meillä on suunnitteilla kesän toinen lomamatka. Meillä on kyläkutsu Anttolaan Jaana-siskon luokse. Majoitumme Visulahteen, jonka lähettyvillä on pikkuväelle aktiviteetteja kuten vesi- ja dinopuisto.

Hellesää on täällä taas. Tänään ja huomenna mittari kipuaa sääennusteen mukaan kolmeenkymmeneen plusasteeseen. Vähempikin riittäisi.

ke 28.7.2021

Kesämökki-idyllimme loppui eilen. Jussilla oli kurkku kipeä ja kuumetta. Illalla hän oli niin voipunut, etteivät jalat kantaneet. Yritin auttaa hänet sänkyyn, mutta mies istahti lattialle eikä päässyt ylös. Soitin ambulanssin. Ensihoitajat tekivät töitä, että saivat miehen paareilla autoon.

AMBULANSSIKYYDILLÄ SAIRAALAAN

Jussi on nyt Hämeenlinnan keskussairaalan ensiavussa tarkkailussa ja antibioottikuurilla. Onneksi koronatesti oli puhdas. Minä odottelen soittoa, pääseekö mies kotiin tai vaihtoehtoisesti terveyskeskuksen vuodeosastolle.

Kävi niin onnellisesti, että Jussi pääsi Ilveskotiin kuntoutukseen. Se oli ollut haaveena jo keväällä, mutta sinne tarvittiin sairaalan lähete. Nyt voin vetää helpotuksesta henkeä, kun mies on hyvässä hoidossa. Menemme Annan kanssa vierailailulle huomenna tai viimeistään perjantaina. Puolen tunnin vierailu onnistuu varaamalla ajan etukäteen ja potilaan näkee vain pleksin takaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.