lämmintä ja kosteaa

ti 10.8.2021

Mökkikausi on Jussin ja minun osaltani ohi. Tuntuu hieman haikealta, mutta en uskalla ottaa riskiä, että taas tapahtuu jotain ikävää, kun olemme siellä kahdestaan. Kaupungissa apu on lähempänä. Pääsemme toki jatkossakin nuorison kyydissä viikonloppuisin maalle. Siis silloin, kun nuorisolla ei ole tärkeämpää tekemistä. Koulut alkavat keskiviikkona. Lapsilla on tiedossa kaverisynttäreitä ja muita menoja.

SYYSVÄRIÄ LINNANPUISTOSSA

Onneksi kaupunkipäivätkin ovat mukavia, kun luvassa on lämpimiä vaikkakin epävakaisia päiviä. Jussi jaksaa kävellä sujuvasti rantakasinolle asti. Istuimme sunnuntaina terassilla ja nautimme kauniista päivästä. Minua helpottaa, kun kaupat ovat lähellä eikä tarvitse miettiä kerralla viikon ruokalistaa.

Koronasyksy näyttää huolestuttavalta. Olen ilmoittautunut Taija Tuomisen kirjoittajapajaan, mutta epäilen, että kirjotamme edelleen verkossa. Uimahalliin en aio mennä ennen kuin ajat paranevat. Syyslomamatkoista en uskalla haaveillakaan. Tasapainoklinikan syyskausi alkaa ensi viikolla. Siellä ryhmät ovat mukavan pieniä. Odotan jo innolla, että pääsemme ystäväni Ilman kanssa parantamaan maailmaa omalta osaltamme.

ke 11.8.2021

Pakko uskoa, että syksy on tullut. Sain aamulla ilokseni kuvat kouluun lähtijöistä.

KOULULAISET OTSO JA VISA
KOULULAISET MISKA JA SAMU

Pojista nuorin Miska on nyt ekaluokkalainen.

PANNUHUONEELLA LOUNAALLA

Meillä oli eilen ilo käydä Miikan kanssa terassilounaalla Cantina Pannuhuoneella. Oli iloinen yllätys, että ruoka oli herkullista. Miehet söivät maksapihvit runsaan perunamuhennoksen ja puolukkahillon kera. Minun lohiannokseni oli maukas ja mehevä. Ehkä poikkeamme toistekin.

su 15.8.2021

Marjan ja Jaanan nimipäivä. Jääkaapissa on kuohuviinipullo. Ehkä nautimme sen tänään parvekkeella, jos tarkenemme. Päivät ovat olleet aika lämpimiä ja sateentihkuisia. Eilen oli niin puuskainen tuuli, että Jussi oli tuiskahtaa päivälenkillä nenälleen. Selvisimme sentään ehjin nahoin.

PILVIÄ VANAJAVEDEN YLLÄ

Olen jatkanut aamulenkkeilyä yksin. Tänään taivas oli mustanpuhuva, mutta en onneksi saanut sadekuuroa niskaani. Olen pikkuhiljaa laittanut kaupunkikotia syyskuntoon. Pesetin olohuoneen ison maton ja olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Kun ikkunanpesu joku kaunis päivä onnistuu, täällä viihtyy. Pitkä syksy ja talvi ovat edessä.

MARJANPÄIVÄKUOHUT KURKKULEIPÄSTEN KERA

Juuri kun saimme ulkoiluvaatteet ylle, sadepilvet kastelivat pihan. Vetäydyimme sohvalle, minä tarjosin meille kurkkuleipiä ja kuohuviiniä Neiti Marplen hyvässä seurassa. Tällainen nimipäivä tänään.

ke 18.8.2021

Sataa ja tuulee. Radio Häme varoittaa myrskypuuskista. Jussi ei ulkoile tänäänkään. Rollaattorikävelymme maanantaina oli katastrofi. Ostin mielen virkistykseksi liput kiitosta saaneeseen Isä-elokuvaan. Varasin vajaan puolen kilometrin matkaan Verkatehtaan Bio Rexiin lähes tunnin. Paasikiventien sillalla Jussin jalat hyytyivät. Siinä kohtaa elokuva oli jo alkanut ja liput jäivät käyttämättä. Ei auttanut kuin tilata taksi ja palata vähin äänin kotiin. Harmitti. Ilot ovat vähissä.

Tiistaina aloitin uudessa ryhmässä ystäväni Ilman kanssa kuntosaliharjoittelun Tasapainoklinikalla. Istahdimme tunnin rehkimisen jälkeen Amarillon terassille vaihtamaan kuulumisia. Edellisestä kerrasta oli jo aikaa.

Tänään keskiviikkona Jussilla oli varattu aika Hätilän hammashoitolaan. Hämmästelimme menomatkalla, kun Kela-taksi laskutti kilometrin matkasta yli 12 euroa. Paluumatkalla lasku oli vain kahdeksan euroa. Jussi suivaantui ja soitti taksikeskukseen. Lupasivat selvittää.

Minä otin ilon irti retkestämme. Poikkesin Viipurintien toisella puolella sijaitsevaan Boraan, jonka pizzoja ystävät ovat kehuneet.

HERKKUPIZZA, SUOSITTELEN

Herkuttelimme kotiin palattuamme syntisen hyvällä neljän juuston pizzalla. Jussilla on tiedossa vielä kolme hammaslääkärikäyntiä. Voi olla, että poikkean toistekin Boraan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.